TMW kampaania #hoolin keskendub keskkonnasõbralikule tarbimisele

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert Sundja
Ewert Sundja Foto: TMW pressimaterjal

Esmaspäeval, 2. aprillil alanud ja terve nädala vältav uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) on tänavu võtnud luubi alla keskkonnasõbraliku tarbimise. Lisaks võimalusele osaleda targale tarbimisele keskendunud videokonkursil #hoolin saab festivali raames tutvuda ÜRO järgmise keskkonnaassamblee eesmärkidega, näha keskkonnateemalisi filme, osaleda temaatilistel vestlustel ja jätkusuutlikul brantšil ning anda asjadele uus elu.

Juba teist aastat koondub TMW raames grupp organisatsioone, ettevõtteid ja kõneisikuid, keda ühendab sõnum #hoolin. Tänavusel festivalil keskendutakse üheskoos keskkonnasõbralikule tarbimisele. Kampaania laiem eesmärk on tutvustada ÜRO poolt vastu võetud kestliku arengu eesmärke.

TMW koos partneritega on käivitanud ka eelkõige lastele ja noortele suunatud videokonkursi „Minu keskkonnasõbralik pere". Konkursil osalemiseks tuleb käepäraste vahenditega filmida lühiklipp, milles osaleja tutvustab oma keskkonnasõbraliku tarbimise alaseid lubadusi, kogemusi ja näpunäiteid. Kampaania partnerid Rootsi Suursaatkond Eestis, Euroopa Komisjon, Telia ja TMW on osalejatele välja pandud ka auhinnad. Videokonkursi tööde esitamise tähtaeg on 12. aprill.

Kampaania üleskutsest hoolivamalt tarbida võtsid osa ka TMW tänavuse muusikaprogrammi artistid Marie Vaigla ja Jonas Kaarnamets (Frankie Animal) Valter Soosalu (Põhja Konn), Ewert Sundja (Ewert and the Two Dragons), Elina Nechayeva, Sandra Vungi (Neoandertals), Mick Moon, Eeva Talsi (Curly Strings), Ott Evestus (Evestus) ja Helena Randlaht (Sibyl Vane), kes jagasid soovitusi, kuidas igapäiselt hoolivamalt ja kestlikumalt tegutseda. Tutvu muusikute videodega ja konkursi lisainfoga siin.

Lisaks #hoolin kampaaniale käsitletakse keskkonna ja kestliku arenguga seotud teemasid ka TMW erinevate programmiosade ja ettevõtmiste raames.

Reedel, 6. aprillil Kultuurikatlas TMW Creative Impact konverentsi avaval arutelul osaleb ka Eesti keskkonnaminister Siim Kiisler, kes on valitud ÜRO keskkonnaassamblee järgmiseks presidendiks. Keskkonnaassamblee presidendina vastutab Kiisler ülemaailmsete strateegiliste keskkonna alaste otsuste ettevalmistamise eest. Ökoinnovatsioon oli üks Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteete, mille arendamist jätkab Eesti nüüd ka globaalselt, keskendudes ÜRO järgmisel keskkonnaassamblee uuendustele, mis aitavad lahendada keskkonnaprobleeme ning muuta tootmist ja tarbimist säästlikumaks. Vaata lisaks.

Kino Sõprus ekraanil linastuvad festivalinädalal dokumentaalfilmid, mis räägivad postkapitalistliku maailma elukeskkonnast. TMW filmiprogrammi avas esmaspäeval, „An Inconvenient Sequel: Truth to Power“ ehk järg Al Gore'i keskkonna-teemaliste loengute põhjal tosin aastat tagasi valminud ja sensatsiooniks kujunenud dokkfilmile „An Inconvenient Truth“. Keskkonnateemadega tegeleb ka neljapäeval, 5. aprillil linastuv„Chasing Coral“, milles uuritakse, kas ja kuidas saab veel päästa rekordilise kiirusega hävivaid veealuseid imesid – korallrahusid. Vaata lisaks.

TMW Jutud avalikel vestlustel räägitakse nii targast tarbimisest kui ka keskkonnamüütidest. Täna, teisipäeval, 3. aprillil algusega kell 17.00 leiab TMW pop-up baaris Disaini- ja arhitektuurigaleriis aset teaduskommunikatsiooni eksperdi Arko Oleski juhitud vestlus, kus teadlased paljastavad meid ümbritsevaid keskkonnamüüte ja annavad nõu, kuidas olla tõeliselt  „roheline”. Kell 18.00 toimub aga  koostöös Pagulasabiga raamatupoes Puänt elav raamatukogu, kus “lugejad” saavad kohtuda päris inimeste ja päris lugudega sisserändajatelt ja pagulastelt. Vaata lisaks.

Neljapäeva, 5. aprilli õhtul kell 19.00 avaneb kõikidel huvilistel võimalus anda asjadele uus elu Liivalaia Uuskasutuskeskuses TMW noortepeol, kus esinevad Narva räppar Propazha ja Noortebändi finalist Hommage. Erandkorras saab Uuskasutuskeskuses sel õhtul põnevat teise ringi kaupa šopata kuni kell 23.00.

TMW Maitsed programm pakub laupäeval, 7. aprillil kell 11.00 Magasini tänava Korilase Köögis jätkusuutlikku brantši. Pakutava menüü tooraine on 90% ulatuses pärit kohalikelt tootjatelt ning toidu valmistamisel lähtutakse tooraine säästlikust kasutamisest – peeti ei koorita ning kuivanud leib röstitakse mõnusaks krõbedikuks. Vaata lisaks.

Koostöös Moe Peenviinavabriku ja Topsiringiga varustatakse kolmel TMW üritusel – Rotermanni maa-aluses parklas toimuval One Night at the Parking Lot reivil ning Telia esitletavatel Intsikurmu Festivali ja Sweet Spot Festivali õhtutel –taaskasutatavate topsidega, eesmärgiga tulevastel aastatel järg-järgult üleliigse prügi-vaba alade arvu suurendada. Lisainfo.

Koostöös Pakendiringluse ning mittetulundusühinguga MTÜ Töötoad on TMW juubeliaasta kotid valmistatud 100 protsendiliselt jäätmetest ning psüühiliste erivajadustega toimetuleku- ja kohanemisraskustega inimeste poolt. Lisaks soovitab TMW tiim tulla festivalile ratta ja ühistranspordiga või jagada oma sõitu teistega.

#hoolin kampaaniasse panustavad ühiselt: Keskkonnaministeerium, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Telia Eesti, Euroopa Komisjoni Eesti Esindus, Riigikantselei, Rootsi Saatkond, Arengukoostöö Ümarlaud AKÜ, Pagulasabi ja Riigikantselei. Kampaania ja veebileht hoolin.ee: Velvet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles