SI Process: esinemine annab mulle võimaluse rääkida inimestele Ukrainast kunsti kaudu

TMW
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Tallinn Music Weeki programmis on esmakordne võimalus tutvuda uue elektroonilise muusika festivali ja konverentsiga unda, mis toimub 19.-22. septembril Tartus Eesti Rahva Muuseumis ning uurib klubikultuuri, kunsti, kodanikuaktivismi ja antropoloogia ühenduslülisid. Ukse unda maailma avab 6. aprillil HALLis toimuv HALL x unda showcase, mis pakub globaalsetest helidest, elektroonilise muusika juurtest ja bassimuusikast inspireeritud eksperimentaalset klubisaundi.

Kuna unda kontseptsioon on saanud ainest Eestile omastest liigirikastest soodest ning selle nimi tuleneb ladinakeelsest sõnast, mis tähendab üheaegselt “lainet” ja “rahvasumma” ning viitab ka müütilisele veeolendile Undinele, on ka unda artistide muusikas tunda mineviku, oleviku ja tuleviku kohtumist; tekstuure, mida võiks käega katsuda – olgu selleks siis soine sündimuusika või mullane bass. Üheks unda showcase´i live-esinejaks on Ukraina artist SI Process, Stanislav Ivaštšenko sooloprojekt, mis ühendab elava trummimängu plahvatusliku energia elektrooniliste helidega.

Andsime Stanislavile täita TMW küsimustiku, et temaga paremini tuttavaks saada!

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Ma armastan hommikupäikest, oma trummide orgaanilist survet laval ning täiskiirusel oma jalgrattaga Kiievis ringi sõitmist.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?

Võimsa ning meditatiivse energiaga atsmofääri. Energiat, mis annab jõudu ning pakub samal ajal vastuseid sisemistele küsimustele.

Milliseid teemade ja žanritega tahaksid veel katsetada?

Otsin veel endiselt oma joonistamisstiili. Lisaks huvitab mind väga heli miksimine. Tahan väga õppida, kuidas seda ise teha.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Delialah El-Atwi “Limerence”

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Ma armun iga päev uuesti oma abikaasasse ja meie imelisse tütresse. Olen õnnelik, et nende inimestega kohtunud olen.

Kirjelda oma viimast unenägu.

Ma ei mäleta täpselt, sest selle katkestas meie naabrist terroristi raketirünnak.

Nimeta 4 ajaloolist või väljamõeldud tegelast, kelle kutsuksid õhtusöögile. Miks?

Inimesena, kes elab koos kogu Ukraina rahvaga läbi seda kohutavat kogemust, läheksin ma tagasi detsembrisse 1994, päeva enne Budapesti memorandumi allkirjastamist ning kutsuksin nende nelja riigi liidrid õhtusöögile. Me kuulaksime kolm kuud varem ilmunud Portisheadi albumit “Dummy” ning näitaksin neile seejärel selle memorandumi tagajärgi tänapäeva Ukrainale. Kõik julgeolekugarantiid kehtivad ainult paberil.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas?

Kahtluse puudumine ja sisemine kergus.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Tahan hakata uuesti jooksma ning läbida maratoni (42.195 kilomeetrit). Poolmaratoni (21.5 kilomeetrit) olen juba läbinud.

Mida ootad kõige enam aastal 2024 muusikast?

Ideaalis ootan ma anda palju kontserte üle maailma. See annab mulle võimaluse rääkida inimestele Ukrainast kunsti kaudu.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Ma armastan Eestit ja tänan teid Ukraina toetamise eest. Mul on väga hea meel, et saan olla osa sellest üritustest, jagada teiega oma energiat ja seda maailmale näidata.

HALL x unda esitlusõhtu toimub laupäeval, 6. aprillil. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles