Maitseid üle linna: 6 erilist toidukohta, mida TMW ajal kindlasti külastada!

TMW
Copy
Foto: LORE Bistroo

Tänavusest Tallinn Music Weeki maitsete programmist leiad 16 erinevat restorani, millega esitleme Tallinna toidukultuuri paremikku. Restoranid ulatuvad Viru Toidutänavast vanalinna, Telliskivi Loomelinnaku ja Koplini. Tutuvustame kuut erilist restorani, mida kindlasti festivalinädalal külastada soovitame!

Barbarea
(Aadress: Marati 5)

Kohtumispaik Kopli lõpus, kus kogu menüü on loodud jagamiseks ja veinikaart on pühendatud naturaalsele veinile. Inspiratsiooni leitakse maailma erinevatest otsadest, kasutades võimalikult palju mahetoorainet Eesti väiketaludest.

Koduleht | Facebook | Instagram

F-hoone
(Aadress: Telliskivi 60a/4)

 

Legendaarne kohtumispaik nii kohalikele kui linna külalistele. Asudes impossantses sajandivanuses tööstushoones võlub F-hoone külalisi oma arhitektuurse suursugususe, leidliku köögi ning pingevaba ja sõbraliku olemisega. Üks Tallinna toidukultuuri fenomene - hea söök, pikk jook, ilus ruum ja kenad inimesed iga päev hommikust hilisõhtuni.

Hiljuti lisandus F-hoone menüüsse ka puiduahjus küpsetatud pitsade sektsioon ning peakokk Ranno Paukson on loonud TMW eri-pitsa, mis on saadaval ainult TMW ajal.

Õhtuses vööndis elavnevat melu hoiab üleval esindusliku valikuga baar. Kõik on teretulnud!

Eripakkumine: Suitsukana, tomatikaste, mozzarella, marineeritud sibul, vürtsikas kaste, seesamiseemned, rukola 12€

Koduleht | Facebook | Instagram

LORE Bistroo
Aadress: Peetri 12

LORE menüü pakub ühelt poolt ajatuid mugavustoiduklassikuid uuemas kuues, teisalt aga avastamisrõõmu jagamiseks mõeldud taldrikutelt, mis on inspireeritud erinvatest toidureisidest ja juhivad teidki tänapäeva maailma maitseküllastele radadele.

Miks jagamiseks? Sest jagatud toit maitseb paremini ning toob inimesi üksteisele lähemale! On ju koos leiva murdmine oluline kogukondlik traditsioon nii meile tuttavas kui ka kaugemates ja tundmatutes kultuurides.

Lapsed on LORE Bistroos alati teretulnud. Väiksemad sõbrad leiavad endale meelepärase menüüvaliku ja vahva mänguriiuli, kust leiab nii põnevaid mänge kui ka värvimist. Kõige pisematele tehakse beebipüreesid.

Koduleht | Facebook | Instagram

The Kurze
(Aadress: Kopli 23)

Kes ütleb siin “pelmeen”, saab topeltarve. Nii seisab restorani menüütahvlil. The Kurzes kohtuvad Dagestani ja Gruusia köök ning nende vastupandamatuid maitseid saadab veinivalik Euroopast. The Kurze asub Koplis raudtee ja trammitee vahele jääval tühermaal, mille interjööri ja eksterjööri kooslus ühes rikkalike maitsetega loovad meeldejääva elamuse.

Koduleht | Facebook

VLND Burger truck
(Aadress: 5. ja 6. aprillil Telliskivi Loomelinnaku õueala, Kullassepa 4)
 

VLND Burger on rohkem kui lihtsalt toit. 2017. aasta südasuvel korraldas kogukonnaportaal ja liikumine VLND Viljandis esimese burgeripeo, mille raames lubati müüa täpselt 70 burgerit ning "70 burgeri pidu" panigi aluse millelegi suuremale. Sellest sai alguse sõprade jagatud armastus burgeri ning kogukondliku jõu vastu. Tänavu tähistab soojast burgerisuvest hoo sisse saanud VLND Burgeri Balti jaama turu müügilett oma viiendat sünnipäeva ning on rännanud Viljandist nii Tallinna, Tartusse kui käinud külas pea kogu Eestil ning jõudnud tegemistega ka Helsingisse.

Raekoja lähedal asuv Mikkeller Tallinn Vanalinn pakub 16 kraani parimat õlut Mikkellerilt ja teistelt väiketootjatelt. Kureeritud veinikaart klassikaliste ning naturaalsete veinidega ning kokteilid pakuvad elamusi ka mitte õllearmastajatele. Mikkeller ühendas jõud VLND Burgeriga, et pakkuda joogi kõrvale legendaarseid burgereid ja snäkke. Hubane atmosfäär ühendab endas vintage võlu kaasaegse Taani disainiga. Ükskõik, kas ihaldate klaasikest õlut või õdusat õhtusööki sõpradega, Mikkeller Vanalinn kohtleb teid hästi.

Koduleht | Facebook | Instagram

ISU

(Aadress: Peetri 6)

ISU on lternatiivne restoran, kus Itaalia köök sulab kokku armastusega kunsti, muusika ja alternatiivkultuuri vastu. Koduks kontseptuaalsetele õhtusöögiüritustele ja eraüritusteks väljarendile.

Avatud: N, 4.04 ja R, 5.04 kell 17-00

Ainult eelbroneeringuga. Broneerimiseks kirjutage aadressile suvila@hall.vision või helistage numbrile +37253317844.

  • Neljapäeval, 4. aprillil teeb Tuomas Toivonen 4 vinüüli show.
  • Reedel. 5. aprillil teeb ISUs ambient-seti muusikaloolane Joe Muggs, kes esineb samal päeval ka TMW konveretsil paneelis “Where IS The Party?”. Samal õhtul on menüü hind TMW passiga 39€ ja ilma passita 49€ (hind sisaldab Opium x HALL muusikaõhtu piletit).

Instagram | Facebook

 

Tallinn Music Week 2024 leiab aset 3.–7. aprillil. TMW linnafestival esitleb toidukultuuri paremikku. TMW maitsete programmis pakuvad maitseelamusi: Aarde pagar, Barbarea, F-hoone, Fika – Leib ja Kohv, Fotografiska 6. korruse restoran, ISU, Karjase sai, LORE Bistroo, Nihe, Noho, Peet Ruut, The Kurze, restoran ÜLO, Viru toidutänav, VLND Burger ja Mikkeller vanalinn. Uuri lähemalt TMW veebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles