ARTIST FOOKUSES: Buzhold – mitte lihtsalt tavaline 𝘴𝘩𝘰𝘦𝘨𝘢𝘻𝘦’i bänd

TMW
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Soome juhtiv sõltumatu underground-muusika festival Blow Up That Gramophone  kolib sel aastal Eestisse festivali tegema ning koostöös Damn.Loud agentuuriga kureeritud TMW lava on omakorda selle eelsoojenduseks. Paavli Kultuurivabrikuses toimuval esitlusõhtul astuvad lavale üle prahi müristajaid nii Soomest, Eestist kui ka Briti saartelt ning üheks neist ansambel Buzhold.

Buzhold on kohalikus skeenes täiesti uus nimi. Seda sõna otseses mõttes, sest alles möödunud aastal tegutsesid nad nime Noir all. Nende noorte kuttide ühtaegu rahulik ja vägagi ärkvel esituslaad on suursuguselt melanhoolne. Buzhold pole lihtsalt tavaline 𝘴𝘩𝘰𝘦𝘨𝘢𝘻𝘦’i bänd - nende loomingust võib leida nii post-rocki, indit kui ka plahvatavat metalit, seda kõike ühendamas atmosfäärilised helikihid.

12. veebruaril ilmus UK plaadifirma Noon Records abil nende debüütalbum “What It Meant”. Kriitukute poolt palju kiitust pälvinud kauamängiv koosneb üheksast laulust ning Buzholdi enda sõnul leiab sealt midagi igale maitsele. "Žanreid, mille piire on murtud ja tagasi kokku pandud leidub pea igast loost," seletab nelik.

Plaati kiitis juba ilmumise eel ka USA shoegaze'i netijaam DKFM: “Just selline dreampop/grunge ristand, mis meid siin elevile ajab. 

Kuula:


Buzhold astub Tallinn Music Weekil üles reedel, 05.04 Blowup muusikaõhtul. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles