Villem Eplik: "Borm Bubu muusika on nagu käsitsi kootud soe tekk, mis hõlmab sind täielikult." (2)

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW

Damn-Loud Agency lööb saabuval Tallinn Music Weekil käed Eesti Raskemuusikaliiduga, pannes seekord suuremat rõhku just Eesti bändidele! Publikuni tuuakse põgus ülevaade Eesti raskemuusika hetkeolukorrast, mida esindab näiteks ka Borm Bubu.

Kõige täpsem viis Borm Bubu kirjeldamiseks oleks seda kutsuda math rocki ja doom metali vaheliseks puuduvaks lüliks kuhu on aeg-ajalt süstitud ka jazzi ja alternatiivset rokki. Kitarrid kulgevad strateegiliselt puhaste ja moonutatud helide piiridel ning ületavad neid piire vastavalt Bubu vajadustele. Bänd loodi, et mängida Villem Epliku viimase kolme aasta jooksul kogunenud soolomaterjali. Lood on mitmekülgsed ja neid mängib üllatav ja kogenud kollektiiv Eesti muusikuid. Uurisime Villem Eplikult, mis on Borm Bubu kohta kõige enam levinud eelarvamus ja millist uut harjumust sooviks ta endas juurutada?

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Kitarr, kanep, film.

Mis on sinu või sinu loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Et see on metal. Minu metali tausta on see arusaadav eeldus, aga enda arvates on tegemist siiski rokkbändi/albumiga, milles on aeg ajalt tunda metali dna-d.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?

Borm Bubu muusika on nagu käsitsi kootud soe tekk, mis hõlmab sind täielikult ja mille peal on palju huvitavaid mustreid ja lappe.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Lightning Bolt – "Dead Cowboy"

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Tortilladesse – nagu sai, aga lapik ja vist natuke tervislikum?

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Trammiliini ehitus on päris tüütu. Kodu lähedal olevad valgusfoorid tunduvad kauem punased olevat ja proovi sõitmine on ebamugav.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas? 

Esimene edu märk on, et inimesed kes ajavad sinuga sarnast asja on järsku sinust väga huvitatud. Edu definitsioon on saavutada endale rahuldav lõpptulemus. See võiks ka teistele meeldida ja mingit raha sisse tuua aga enda rahulolu ei saa keegi ära võtta.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Võiks aktiivselt trenni teha.

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Kuidas kube kärab?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Tehisintellekt on väga põnev. Seda/teda vaenlasena näha tundub mõttetu, kuigi muidugi on kahju inimestest, kes selle tõttu oma tööst ilma jäävad.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Suve! Siis saab käia ja mängida lahedatel festivalidel ja üritustel. Huku, Kannabinõia ja Intrepidi uut materjali ootan ka, need peaksid vist millalgi see aasta ilmuma.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Ootan Tallinn Music Weekilt võimalust näha laval oma sõpru ja muid põnevaid artiste kellega õnnestub ehk tutvusi tekitada.



Borm Bubu esineb laupäeval, 13. mail Tallinn Music Weeki Metal laval. Lisaks astuvad üles Wake Up Frankie (FI), Enphin (FI), Sociasylum, Pinkwave, PRIDIAN ja Surgent.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles