Restorani MEKK peakokk: päris toidu eelduseks on korralik tooraine

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani MEKK peakokk Rene Uusmees.
Restorani MEKK peakokk Rene Uusmees. Foto: Lauri Laan

Märtsi lõpus käivituv linnafestival Tallinn Music Week pakub oma külalistele  kultuurisündmuste kõrval programmis "TMW maitsed" ka kõhutäidet linna parimates söögikohtades. Neis on spetsiaalselt TMW ajaks valminud peakokkade koostatud erimenüüd nende lemmiktoorainetest. 

Täna jagab lugejaga oma lemmikuid restorani MEKK peakokk Rene Uusmees.

Lemmik tooraine?

Peakokk peab väga lugu toorainest, mida annab meile meri. Üks minu suurtest lemmikutest on värske valge kala. Soolan, marineerin, küpsetan, keedan, röstin, praen, grillin, olenevalt kalast ja hooajast. Samuti kasutan toiduvalmistamisel palju taluvõid.

Toidufilosoofia?

Toit peab olema päris! Sellele annab eelduse korralik tooraine, pühendumus, selged puhtad maitsed, aus toit - eesmärgistades igapäevaselt ja pidevalt meisterlikkuse poole püüeldes.

Milliseid artiste plaanid TMW raames näha?

Zohara, The Elliotts, Sander Mölder, Nils Gröndahl, Me and My Drummer ja Argo Vals Band.

TMW erimenüü restoranis MEKK:

Maapirnisupp trühvli vinegretiga

Küpsetatud tahmane baklažaan, röstitud punapeet ja pähklid

või grillitud tursaselg, kevadsibul, petersellijuur, röstitud lillkapsas, munavõi

Sõstraperfee mustsõstrakompoti, arooniasiirupi ja röstitud kaerahelvestega

3-käigulise menüü hind 30€

Vaata "TMW maitsed" programmi pakkumisi lähemalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles