Tallinn Music Week kutsub avastama Volta kvartalit

TMW
Copy
Foto: Kaupo Kalda

Kalamaja südames asuv Volta kvartal on saanud uue ilme ja hingamise ning on valmis kogukonnale uksed avama. Laupäeval, 13. mail kutsubki Volta külla nautima head muusikat, tänavatoitu ja võimalust astuda esmakordselt sisse pika ja põneva ajalooga kvartali uutesse ja vanadesse hoonetesse. Külla tulevad Tallinn Music Week ja meeleolukad Kalamaja päevad.

13. mail avab esmakordselt uksed taas ellu ärganud endine Volta tööstuskvartal. Avatud uste päeva raames tulevad kvartalisse külla ka Tallinn Music Week (TMW) ja Kalamaja päevad.

Volta kvartalis on hiljuti valminud nii kvartali esimesed uusehitised – Volta Residentsid – kui ka üle 100 aasta pikkuse ajalooga 172 meetri pikkune taastatud hoone Volta Galerii Loftid. Uut ja vana seob endise tööstuskvartali pikk minevik, mille hõngu on tunda uue ilme saanud kvartali igas detailis.

Möödunud sajandi vältel on Volta kvartali endiseid tööstushooneid kasutatud väga erinevatel otstarvetel, alustades laevaosadest ja lõpetades maiustustega. Volta kvartali tehasehoonetes toodeti kokku üle 10 miljoni elektrimootori ning sadu tuhandeid vahvlimasinaid. Volta legendaarne vahvlimasin elab tänapäeval edasi kvartali arhitektuurilises käekirjas ja disainis. Nimelt on kvartali A energiaklassiga uusehitiste disain inspireeritud just sellest. Volta Residentside hoonete üheks erilisemaks elemendiks on ümarad nurgad, dekoratiivsed rõdupiirded ja ruudustatud maast laeni aknad, mis peegeldavad vahvlimasina mustrit ja kuju.

Volta kvartal toimis ka kogukonnakeskusena. Siin tegutses toimekas kultuurimaja, olid rajatud spordiväljakud ja kogukonnaplatsid. Tänaseks on endine tööstuspiirkond taas ellu ärganud ning sellest on kujunenemas jätkusuutlik ja terviklik elu- ja ärikeskus ning ajaloo ja kultuuri kohtumispaik.

Foto: Laura Oks

Tallinn Music Week toob kvartalisse kolm isikupärast artisti.

2022. aasta Etnokulpidel parima uue tulija tiitliga pärjatud indie-folgi duo Leik kannab Eesti traditsioonilistest kõladest ammutatud elemendid koosmängu impulsil värsketele radadele, kus mitmekülgsed rütmimustrid põimuvad pehme vokaali ja viiulikõladega. Üles astub ka neo-souli radadel seiklev laulja ja laulukirjutaja SHIRA, kelle mullune debüütalbum “Unravel” valmis koos nimekate tegijatega nagu NOЁP, Anett, Rita Ray jpt. Ka kolmas artist – Abekejser – liigub neosouli radadel, seda aga kraadi võrra tulisemalt! Taani Jazznytpriseni auhinna laureaadist bändi kõlapildis kohtuvad rasked hip-hop biidid käredate süntesaatorite, kajatihedate rockikitarride ja ruumi täitva bassiga.

Leik, SHIRA ja Abekejser

TMW

Volta kvartal x Tallinn Music Week TASUTA linnalava

Päevakava

12:00-15.00 Volta kodude ja äripindade uksed avatud

12:00 Giidituur: Volta kvartali ajalugu ja tulevik by Juhan Kangilaski

13.30 Leik (EE)

14.30 SHIRA (EE)

15.30 ABEKEJSER (DK)

Armastatuim tänavatoit Viru Burgerist.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles