ARTIST FOOKUSES: Hollandi ühtaegu nurgeline ja nõtke Tramhaus

TMW
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Rändav platvorm Yugofuturism on spetsialiseerunud seikluslike artistide avastamiselee ja ühendamisele, keskendudes Kesk- ja Ida-Euroopa talendile. TMW-l tutvustab Yugofuturism oma uusimat esitlusfestivali kontseptsiooni Vikendica ning toob KPK-sse rivi isepäiseid teisitimõtlejaid üle Euroopa. Üheks neist on Hollandi punt Tramhaus.

Tramhaus on julge post-punk sensatsioon rahutust ja pidevalt uuenevast Rotterdami linnast. Oma suhteliselt lühikese eksistentsi jooksul on nad kodulinna piiridest ühe kaugemale jõudnud ja tõestanud end nii esinemistel - sealhulgas hiljuti Jaapani tuuril ning suurtel esitlusfestivalidel ESNS ja The Great Escape Festival – kui ka salvestistel. Nende muusika mõjub elava, salapärase ja ohtliku heliribana, mis ei lase end mugavalt tunda.

Tuliselt voolujoonelised lood ja esiliini-mehe ühtaegu nõtke ja enesehävituslik esinemislaad on toonud neile võrdlusi The Stoogesi, Viagra Boysi ja New York Dollsiga, ent kogu seda vaatemängu hoiab koos viie bändiliikme vaheline suhtlus.

Tramhaus astub lavale Vikendica muusikaõhtul, kus fookuses seikluslike artistide avastamine, esitlemine ja ühendamine. Laupäeval, 6. aprillil toimuva õhtu kuraatoriks on Hollandi agentuur Yugofuturism.



Hollandi ühtaegu nurgelisele ja nõtkele Tramhausile sekundeerib portugallase António Pedro Ribeiro väle septett Sereias ning Põhja-Makedoonia alt-rocki tulevikulootus Lufthansa. Superkoloritas viib sind Leedu kuurordipromenaadidele ja meie Kalli Talonpoika tuletab meelde, et punkrock ei olegi surnud.

See ei ole aga kõik! KPK-s seab end vaid üheks päevaks ja õhtuks sisse ka Kosovo Music Embassy (KME), mitteametlik kultuuriesindus, 6. aprilli õhtul kell 19–20, vahetult enne Vikendica kontserte, avaneb võimalus kohtuda saatkonna esindajatega.

Kosovo kunstnik ja ürituste korraldaja Ismail Myrseli (aka ISA), möödunud kevadel Kosovos tuuritanud Mart Avi (aka AVI) ja Yugofuturism on ühendanud käed, et kureerida KPK.s paiknevat saatkonnanurka – tõelist Kosovo ruumi, kus leidub eksklusiivseid esemeid, plaate ja teavet, mis aitab mõtestada 16-aastase teismelise Kosovo Vabariigi põrandaaluse kultuuri olemust. Traagilise, ent elektrilise ajalooga Kosovo südikad noored on kindlustamas oma kohta loojatena Euroopa muusika-, kaasaegse kunsti- ja filmivaldkonnas. Pärast 2024. märtsis saabunud Schengeni viisavabadust noortele kosovolastele on võimaluste horisont laienenud ja õhk on ootusärevusest pungil. See on hetk, mis väärib tähistamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles