Chef The Rapper: "Tahan luua atmosfääri, mis peegeldab elu selle kõige ilusamal kujul."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Pressimaterjal

Üleilma popi homseid tooniandjad lokaalis Uus Laine. Katkestused, glitchid, hüperriimid ja uued ideaalpopi valemid – see kõik on Tallinn Music Weeki Soda Pop! Esitlusõhtu üheks täheks on artist nimega Chef The Rapper.

Chef The Rapper on eklektilise kõla ja põneva imagoga räppar Šotimaalt Aberdeenist. Andeka tekstilooja ja loovestjana uurib ta oma pidevalt kuju muutvas loomingus elu nüansse nii läbi tempokate kui aeglustatud rütmikihtide. Chef räpib probleemidest, millega me kõik silmitsi seisame ja teeb seda suure armastusega.

Teda on häälekalt toetanud BBC Radio 1 ja ta on võitnud arvukalt auhindu ja noppinud nominatsioone Šoti alternatiivmuusika auhindadelt. BBC Scotland ja The Guardian on haipinud tema jõulisi esinemisi ning ta on soojendanud selliseid suuri tegijaid nagu Jamie XX, Sam Wise ja Maverick Sabre.

3 asja, mis teevad sinust sinu?

1) Teen räppmuusikat, mis on loodud inspireerima ja inimesi õnnelikuks tegema. Olen ka üks väheseid, kes ei karda tantsida ega olla "liiga lahe".
2) Lisan oma muusikasse palju džässi ja funki elemente, mis tulenevad minu nooruspõlve viiuliõpingutest.
3) Esindan uhkusega nii oma Aafrika päritolu kui ka Šoti kasvatust. Nagu alati, esindan ma Kirde-Aberdeeni.

Mis on sinu või sinu loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Et räpp on ühemõõtmeline ning räägib ainult viletsusest ja agressiivsusest. Et selles puudub muusikaline tehnilisus. Inimesed on sageli meeldivalt üllatunud minu teoste kompositsioonitasemest ja lugude jutustamise mitmekesisusest muusikas.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?​

Tahan luua atmosfääri, mis peegeldab elu selle kõige ilusamal kujul. Kus meie rõõm ja valu on asjad, mida tuleb hinnata ja väärtustada ning mitte karta.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Kendrick Lamari “The Heart Part 5” oli viimane lugu, mis kõlas minu jaoks ehedalt.

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Viimati armusin endasse. Se kõlab klišeena, kuid ilmselt nii mõnigi artist nõustub, et sinna jõudmine on pikk teekond. Olen hiljuti armunud sellesse, kes ma olen, oma vigadesse ja tugevustesse. Need on ilus segu ja olen uhke, et mul on iga omadus, mis minust teeb.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Ma ei vihasta väga tihti. Olen pettunud, kui plaanid ei õnnestu, kuid saan aru, et igal asjal on oma aeg. Mind häirib elus kõige rohkem see, kui satun olukordadesse, kus olen inimestega, kes ei nihuta piire. Samas olen ma rohkem pettunud endas, et olen olemas, kui nende pärast, et nemad on nad ise.

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas? Mis on sinu edu definitsioon?

Edukuse esimene märk on emotsioonide esilekutsumine. Võimalus kedagi midagi tundma panna on võimas tööriist ja see iseenesest on edu. Inimeste liigutamine on ilus asi. Minu edu määratlus on veel avaldamata, kuid ma annan teile teada, kui olen selleni jõudnud. Praegu on mul hea meel inspireerida inimesi, kes näevad välja nagu mina ja on pärit sealt, kust ma pärit olen

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Uus harjumus, mida tahaks omandada, on võime puhata enne, kui mu keha sunnib mind puhkama. See on oskus/harjumus, millega ma alles kohanen ja olen kindel, et see aitab mind tulevikus palju. Tundub, et ütlen liiga sageli: "Ma magan, kui olen surnud".

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Paluksin oma suurimat iidolit minu mentoriks. Keegi, kellelt ma palju õppisin, käskis mul leida inimene, keda ma imetlen, ja teha temast oma mentor, nii et kui ma saaksin oma iidoliga kohtuda, siis teeksin seda kindlasti.

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

AI ise pole ei sõber ega vaenlane. Sõltub sellest, kuidas me seda kasutame. See kõlab nii diplomaatiliselt, kuid ma usun siiralt, et kõigel, mida peetakse kurjaks, on kasutusvõimalusi, mis võivad inimestele kasu tuua.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Ootan väga palju muusika avaldamist. Lähitulevikus annan iga kuu välja ühe singli ja ma ei jõua ära oodata, millal saan seda teie kõigiga jagada. Esimene singel ilmub pühapäeval, 28. mail.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Ootan teiste artistidega kohtumist ja esinemisest. Laval olemine on minu lemmik. Mul on Tallinnas sõpru ja ma ei jõua ära oodata, millal saan neid näha ja uudistada linna!

Chef astub reedel, 12. mail üles Tallinn Music Weeki Soda Pop esitlusõhtul. Lisaks on laval veel Pyra (GB), BEMZ (GB), Graham Lake (SE), An-Marlen, PALMU (FI; DE) ja SAN HANI.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles