Silky Steps: "Kui inimesed elavad sulle kaasa ilma turunduseta, siis on midagi õigesti."

, Tallinn Music Week
Copy
Foto: Markus Muide

"Puusad keerutatud, hinged raputatud" on retsept, mida Funk Embassy jagab juba 2016. aastast. Täpselt selle põhjal on kokatud ka leibli TMW õhtu artistide valik, kus teiste seas üles astumas ka värskelt funksaatkonnaga liitunud omamaine Silky Steps.

Higi ja glamuur täidavad iga ruumi, kus Silky Steps mängib. Pernau päikese all küpsenud grupp astub nüüd pop-funki ja nu-disko radadel. Esil on nais- ja meesvokaalid, mis võtavad sõna 18+ temaatikal. Mahlad panevad jooksma sahvtine bassiliin, tihked rütmid ja sametised meloodiad.

Bändi uus tulemine tõotab olla plahvatuslik. Teine stuudioalbum “Universal Language” ilmub uue nime Silky Steps ja plaadifirma Funk Embassy Records alt. Et pidu saaks tõeliselt peetud, kaasab nii digis kui ka vinüülil ilmuv 10-looline LP teiste seas Robi Linna, MC Roki ja Raheli, jõudes kuulajateni tänavu kevadel. Rõõmustama peaksid L’imperatrice, Jungle, Parcels ja Nile Rodgers’i fännid. Uurisime bändilt Tallinn Music Weeki eel, millist atmosfääri loodavad nad oma loominguga luua ja mida sooviksid nad teada oma suurimalt iidolilt?


3 asja, mis teevad Silky Stepsist Silky Stepsi?

Tants, higi ja glamuur.

Mis on teie või teie loomingu kohta kõige enam levinud eelarvamus?

Levinuim eelarvamus on see, et me tegelikult mängime The Boondocksis. Õnneks see pole tõsi.

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?

Puhkuse kolmas päev. Sa oled välja maganud, ärkad ilma äratuseta. Päike loojub koos sinuga voodisse, aga pimedaks ei lähe kordagi. Polaaröö suvevihm, mis laseb aimata partneri figuuri õrnalt läbipaistva siidkleidi alt. Tuul puhub reite ja linade vahel. Palav on.

Ennastunustav tants paksu õhuga klubis.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Pole küll lugu, aga Daft Punki “Alive” kontsert. Täpselt nii ägedalt tunneme end laval.

Kellesse või millesse viimati armusite?

Meie uude albumisse “Universal Language”.

Kes või mis viimati teis pahameelt tekitas ja miks?

Üleskaevatud pealinn.

Mis on esimene märk sellest, et olete milleski edukad?

Edukaks saab enda projekti nimetada siis, kui info hakkab levima suusõnaliselt. Sa võid endale sotsmeedias teha ükskõik millise promokampaania ja jõuda inimese ekraanile, kuid see pole veel edu. Kui inimesed elavad sulle kaasa ilma turunduseta, siis on midagi õigesti.

Millist uut harjumust tahaksite endas juurutada?

Et ma ei küsi enam sõprade käest, kas ma saan nende peole +1na sisse. Toetada rohkem kultuuri ja süüa sellevõrra rohkem nuudleid.

Mida küsiksite oma suurimalt iidolilt?

Miks ta pole veel alla andnud? Kuidas ta hoiab end värskena? Mis on tema asendustegevused, kui tegelikult peaks päris asju tegema? Kes on ta ilma muusikata?

Kas näete tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Hoia sõbrad lähedal ja vaenlased veel lähemal. Loominguliselt ja heatahtlikult kasutades super tööriist ja käepikendus. Maailmalõpu hirmu veel ei tunne.

Mida ootate kõige enam aastal 2023 muusikast?

Integreerumist. Tahaks veel näha selliseid koostöid nagu oli Ouu ja 5MIINUST. Mingit väga kõva žanrite põimumist.

Aga Tallinn Music Weekilt?

Funk Embassy Nighti täismaja



Funk Embassy õhtu leiab aset reedel, 12. mail. Lisaks Silky Stepsile on laval veel sädeleva souli kohalik kroonijuveel Rita Ray ja ülikiire tähelennuga Mica Millar Ühendkuningriigist. Tantsule kutsuvad Maya Killtron Kanadast, kes pigistab kõlaritest välja modernse boogie mahla, pop-funk-disko küte Komisiia Ukrainast, Pranstusmaal resideerub brasiiliassest psühhedeelse soul-jazzi artist Joao Selva ja värskelt funksaatkonnaga liitunud omamaine Silky Steps. Bändide vahel hoolitseb mõnusa kulgemise eest plaate mängides DJ Bunuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles