King of Foxes: "Mulle meeldib mängida vanakooli helide ja nostalgiaga."

, ajakirjanik
Copy
Foto: TMW

Vahtralehemaa tõusvad tegijad võtab fookusesse TMW Made in Canada õhtu,  mis saab teoks The Women in Music Canada ja Estonian Music Weeki koostöös. Laupäeval, 13. mail astub F-hoone mustas saalis palju põnevaid artiste, kelle seas ka King of Foxes.

Kui paned peale King of Foxes'i loo, võid olla kindel, et taevas avaneb, ilmuvad tulnukate lennukid ning surnuist tõusevad kõik su lapsepõlve lemmikloomad. Nende vaieldamatult meeldejäävad lood on toonud 2022. aasta Lääne-Kanada muusikaauhindade jagamisel aasta rockartisti nominatsiooni. Laulja-laulukirjutaja Olivia Streeti eestvedamisel on King of Foxes välja andnud kolm kriitikute poolt kiidetud albumit. “Salt & Honey” oli CKUA raadio lemmik, jõudes jaama 2019. aasta 100 parima albumi edetabelis 42. kohale. Nende kolmas täispikk album pealkirjaga “Twilight of the Empire” ilmus eelmisel aastal, esindades King of Foxes’i teravmeelse loomingu selget arengut, tulvil uusi eesmärke ja mõistmist. Uurisime ansambli eestvedajalt Olivialt, millist uut harjumust sooviks ta endas juurutada ning mis tekitab temas pahameelt?

3 asja, mis teevad sinust sinu?

Kohv, vein ja karboniseeritud vesi.

Millist atmosfääri loodad enda muusikaga luua?​

Mulle meeldib mängida vanakooli helide ja nostalgiaga. Tahan, et inimestes tekiks tunne, et nad tunnevad need laulud ära, kui kuulevad midagi, mis on ühtaegu tuttav ja värske. Samuti tahan, et minu muusika paneks inimesed tundma end kaasatuna ja teretulnud. Loodan, et laulusõnad resoneeruvad ja saame koos jagada üht inimlikku hetke.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

The Weather Station – "Robber"

Kellesse või millesse sa viimati armusid?

Minu poeg on 8-aastane. Armun temasse iga päev.

Kes või mis sinus viimati pahameelt tekitas ja miks?

Olen kõikide lennufirmade peale vihane. Vihkan neid kõiki võrdselt! Ma arvan, et mingil hetkel on igaüks neist mu pagasi kaotanud ja mu meilile vastamiseks on kulunud umbes 7 kuud, et teatada mulle, et nad ei saa mulle kaotatud pagasi eest hüvitist maksta, kuna 6 kuud on möödas…mis sest, et neili endal kulus vastamiseks 7 kuud...Oh issand, see ajab mind jälle marru!

Mis on esimene märk sellest, et oled milleski edukas? Mis on sinu edu definitsioon?

Esimene märk edust on see, kui jagan loomingulist ideed teise inimesega ja nad tahavad selles kaasa lüüa. Kuigi on rõõm asju ise luua, siis ei usu ma, et muusika oli mõeldud eksisteerima vaakumis. See on keel, see on vestlus ja kui ma saan kellegagi ideed jagada ning lasta tal sellele oma loovust lisada ja seda edasi anda, on see väga lõbus. Mulle meeldib koostööd teha.

Millist uut harjumust tahaksid endas juurutada?

Kas ma võiksin ühtäkki väga heaks võimlejaks saada? Oleks tore, kui saaksin laval mõned saltod teha.

Mida küsiksid oma suurimalt iidolilt?

Millal sa viimati ahvi katsusid?

Kas näed tehisintellektis pigem sõpra või vaenlast?

Iga AI-teemaline ulmefilm, mis kunagi tehtud on, on meile öelnud, et see ei lõpe inimkonna jaoks hästi. Aga päriselus seda kindlasti ei juhtu? Kas tehisintellekt vastas neile küsimustele või oli see tõeline King of Foxes? Sa ei saa seda kunagi teada.

Mida ootad kõige enam aastal 2023 muusikast?

Aega, mida saan veeta uue muusika kallal. Salvestan hetkel uue albumi demosid!

Aga Tallinn Music Weekilt?

Mul on uskumatult hea meel Tallinna külastada! Ma ei jõua ära oodata, et saaksin kõigiga kohtuda. Joome koos ühe õlle ja räägime muusikast!

King of Foxes astub üles Made In Canada esitlusõhtul laupäeval, 13. mail. Lisaks on laval STORRY, Aieysha Haws, Vox Rea, Magi Merlin ja Sadé Awele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles