Saa tuttavaks viie värske vahtralehemaa artistiga TMW Made in Canada õhtul

Tallinn Music Week
Copy
Kanadast pärit Slow Down Molasses esineb sel aastal Tallinn Music Weekil
Kanadast pärit Slow Down Molasses esineb sel aastal Tallinn Music Weekil Foto: Pressifoto

Reedel 1. oktoobril esitleb Telliskivi F-hoone Made in Canada esitlusõhtul südikaid postpungi seiklejaid Slow Down Molasses, etnobassi kollektiivi Balaklava Blues ja garaažiroki kuningaid Miesha & The Spanks ning laseb kõlada Wallgrini impro-popil ja St. Arnaud’ süda-käisel indiel. Kõik nad tulevad Tallinna kaugelt Kanadast.

Made in Canada esitlusõhtu saab teoks koostöös Kanada sõltumatu muusika assotsiatsiooni (CIMA), festivali BreakOut West ja Kanada Suursaatkonnaga Eestis. Esitlusõhtuga tähistatakse 30 aastat diplomaatiat Kanada ja Eesti vahel.

Saame vahtralehemaa saadikutega lähemalt tuttavaks

Slow Down Molasses on alati julgelt eripalgeliste, muutlike helimaastike vahet käinud. Oma hiljutisimal kauamängival nimega «Minor Deaths» laskub nelik korduste ja kajade sügavikku, jõudes kõlani, milles kostab eksistentsiaalne õud kui ka huugav postpungi-kitarr.

 

Balaklava Blues on Lemon Bucket Orkestra ja «Counting Sheep: Staging a Revolution» loojate etno-bassimuusika kooslus. Lisaks sovetipropaganda viidetele kajastub projektis Ida-Ukraina tugev, ent paljukannatanud süda. Ansambli liikmed Mark ja Marichka kohtusid ja armusid 2014. aastal Kiievi Iseseisvuse väljakul toimunud protestidel. Oma gerilja-folkooperi «Counting Sheep» eest võitsid nad kaks Dora Mavor Moore'i auhinda, Edinburgh Fringe First auhinna ja Amnesty Internationali sõnavabadusauhinna.

Miesha & The Spanksi pungi, garage’i ja raskema rocki sulamile lisavad iseloomuliku maitse sirgjooneline sõnum, kare produktsioon ja rajud live’id. Protopungi klassikutest nagu The Runaways, MC5 ja The Stooges ning 90ndate grrrl/grunge’ist nagu L7, The Gits innustust sikutavas pundis on väge, millega põrkuja lennutatakse vägevate kitarririffide ja higiste UG klubide maailma, kus asju aetakse vaid pea ees ja täistempol.

​​Wallgrin on Vancouveri helilooja, vokalisti ja viiuldaja Tegan Wahlgreni eksperimentaalpopi projekt. Tema helimustrid moodustuvad lopsakatest keelpillidest, rütmipõhisest popist ja kaunitest vokaalseadetest. Hetkel on tal töös album «Yet Again The Wheel Turns».

Kuidagi läks nii, et paar aastat tagasi avastas Edmontoni laulukirjutaja Ian St. Arnaud, et on ühtaegu folgiveteran, ülikooli diplomi omanik, juhusliku üledoosi üleelanu ja mees, kes ei tea, mida endaga ette võtta. Eelneval sügisel sai tema bändikaaslasest sõber rongilt saatusliku löögi, pannes ühtlasi punkti nende Americana/folkpopi triole North of Here. Lahkunud sõbra mälestuseks töötles Ian ümber lõviosa nende lugusid, millest moodustus St.Arnaud' esimene täispikk album «The Cost of Living», millel kohtuvad nakatav power-indie, sardooniline huumor ja süda-käisel siirus.

TMW 2021: Made In Canada ajakava

19:30 Wallgrin (CA)

20:30 Balaklava Blues (CA)

21:30 Miesha and the Spanks (CA)

22:30 Slow Down Molasses (CA)

23:30 St. Arnaud (CA)

Piletiinfo leiad siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles