Inger oma suurimast toetajast: ta on inimene, keda ma usaldan kõige rohkem

Meisi Volt
Copy
Inger astub kuulajate ette täna õhtul Telliskivi Loomelinnaku väljakul
Inger astub kuulajate ette täna õhtul Telliskivi Loomelinnaku väljakul Foto: Meisi Volt

Noore Eesti laulja/laulukirjutaja looming on saanud tõuke armastusest ja muudest inimlikest tunnetest. INGERi ainulaadne hääl, karisma, igikestev naeratus ja omanäolised laulud on temast teinud ühe armastatuima noore artisti Eestis. Sel nädalal toimuva Tallinn Music Weeki eel rääkis laulja lähemalt oma eesmärkidest ning suurimast toetajast.

Alguses jälgis Inger kommentaariumites kirjutatavat rohkem. “Alguses ikka tahtsin teada, mida inimesed minust arvavad, aga pärast seda sain aru, et see on ajaraisk. Mu ema ütles ka, et pigem ära tee seda – sa teed iseendale haiget. Vahel isegi Instagrami postituse all kirjutatakse midagi, aga pigem naeran selle üle. Aasta jooksul on väga paks nahk ja tugev selgroog kasvanud,” ütleb Inger, et need on olukorrad, mis tuntusega paratamatult kaasnevad. Tuleb vaid mitte neist end häirida lasta. 

Ingeri suurimaks toetajaks ja nõuandjaks ongi just tema ema. “Ta on mind näinud nii neil hetkedel, kui ma lukustasin ennast sissepoole, aga ka neil, kui ma olen olnud meeletult õnnelik. Ta on inimene, keda ma usaldan kõige rohkem. Ta on näinud mu aastatepikkust kasvamist. Ema ei ole mulle kunagi pannud mulle müüri ette, et ma ei tohi seda kanda, nii teha,  seda öelda või selline olla – see on kõige olulisem, et tema annab mulle jõudu olla see, kes ma olen.” Tänu emale teab Inger, et kõige tähtsam on end armastada just sellisena nagu oled. 

Parim nõuanne, mille Inger kunagi on saanud on olla enesekindel nii laval olles kui inimestega vahetult suheldes. “Näita, et oled enesekindel. Eks igal inimesel on omad filtrid, mida kasutame erinevatel hetkedel. Kuna olen terve elu olnud sissepoole elav inimene, siis on see mõte hästi palju aidanud mind inimestega avatud olema ja suutma rääkida ka muredest isegi, kui näen välja positiivne.” See on aidanud Ingeril enne lavale minekut oma närvi kontrollida ja olla üldse parem inimene.

Muusikaliselt unistab Inger suurelt. “Ma ei suuda muudmoodi. Näen ennast kuskil Wembley staadionil koos Ed Sheeraniga laval musitseerimas. See on keeruline ja pikk tee, aga olen mingismõttes kinnisideega. Ma väga tahan jõuda oma eesmärkideni. Tahan jõuda välismaale. Käisin eelmisel aastal Los Angeleses, Hollandis, Berliinis, Hiinas esinemas ja see avas mu silmad. Ma teadsin, et ma tahan jõuda veelgi kaugemale.”

Ingerile meenub ka üks hea lugu seoses fännidega. “See oli jaanuari lõpu poole, kui käisin Jõgeva kultuurikeskuses esinemas. Olid siis luuletaja Betti Alveri päevad ja juhtus midagi, mida pole mitte kunagi juhtunud. Mul läksid enda loo sõnad peast ära. Mängin kitarri ja mõtlen, et millega ma küll alustan. Püüan olla enesekindel, aga siis lõpuks peatusin ja ütlesin inimestele, et mul ununesid sõnad. Kõik plaksutasid ja tõusid püsti. See oli selline inimlik moment. Ise mõtlesin küll, et see on piinlik, aga inimeste reaktsioonist sain aru, et ka mina olen inimene ja selliseid asju ikka juhtub. Alustasin uuesti ja sõnad tulid meelde.”

Fänne on Ingeril seinast seina. “Pärast Eesti Laulu poolfinaali käisime äftekal Trafficut kuulamas ja uksest välja tulles tulid mulle vanad memmed juurde ja ütlesid, et ma olen nende ja nende sõbrannade lemmik. Paistab, et vanaisad ja vanaemad on mu kõige suurem fänniklubi 10-15aastaste kõrval. Vahepealsed on lihtsalt, go, Inger!” naerab laulja.

Ingeri esinemist saab nautida Tallinn Music Weekil neljapäeval, 27. augustil kell 20.10 Telliskivi Loomelinnaku väljakul toimuval 311.ee õhtul. Samuti astuvad seal üles Frankie Animal, Angus, I Wear* Experiment, ELLIP ja Carnival Youth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles