TMW Jutud arutleb kuumade teemade üle

Tallinn Music Week
Copy
Muusik ja EAÜ juhatuse esimees Vaiko Eplik on üks TMW Jutud paneliste
Muusik ja EAÜ juhatuse esimees Vaiko Eplik on üks TMW Jutud paneliste Foto: TMW pressimaterjal

Neljapäevast pühapäevani toimub TMW programm Jutud, mille tasuta avalikud vestlused loovad areeni, kus ideed ja ideoloogiad omavahel sõbralikult ja julgelt põrkuvad. 

TMW Jutud esimene diskussioon "Kadunud muusikat otsimas" alustab täna kell 16.30 paigas nimega Terminal Records & Bar (Telliskivi 60/2). 

Oma digikultuuri üle uhkust tundvas e-Eestis on endiselt olukord, kus väga suur osa meie muusikalisest pärandist on ligipääsetav ainult füüsilisel kujul ning eeldab arhiivides ja fonoteekides leiduvate ainueksemplaride kurnamist. Ometi on olukorra parandamiseks vajalik digitaristu olemas ja uue muusika puhul aktiivselt kasutuses.

Kas on aeg kogu Eesti muusikaajalugu Spotify’sse laadida? Kas uuenduste tuules peaks ka autoritasude kogumise ja jaotamise näiteks plokiahelat kasutades ümber tegema? Kas raha peaks jagama populaarsuse alusel nagu seni või tuleks igale loojale kõik teenitud euro ja sendid välja maksta? Kuidas anda rahvale tagasi tema muusika nii et seda autoritelt ära ei võeta? 

Panelistide seas on muusik ja EAÜ juhatuse esimees Vaiko Eplik, Justiitsministeeriumi nõunik Kärt Nemvalts, digikultuuri teema-aasta projektijuht Martin Adamsoo ja Music Estonia juht Virgo Sillamaa. Vestlust modereerib Jüri Muttika (ETV).

Reedel kell 17 toimub samas paigas inglisekeelne diskussioon "Laen või vargus? Kultuurilise omastamise kelmid ja pühakud". Muusikud YASMYN ja Lauri Pihlap, EKA kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi kultuuriajaloo professor Linda Kaljundi ja TMW pressisuhete ja kommunikatsiooni juht Ingrid Kohtla uurivad, kuidas oma kultuurilist silmaringi avardades ja väljendusvahendeid valides saavutada avastaja ning mitte kolonisti roll?

Laupäeval kell 17.30 võetakse Terminalis luubi alla noore popipõlvkonna depressioonitööstus. Kuidas kampaaniad nagu Suurim Julgus aitavad küberkiusu probleemi märgata ja vähendada? Kas viimasel kümnendil esile kerkinud trend vaimse tervise muresid avalikult jagada on toonud noorte popmuusika peavoolu kaasa kurbuse fetiši? Uus globaalne generatsioon on sild mineviku ja tuleviku vahel. Kui palju nad jaksavad kanda ja kas ühiskond oskab neid murrangulistel aegadel tundmatuks tulevikuks ette valmistada? Nendele küsimustele otsivad vastuseid Telia Eesti kommunikatsioonijuht Katrin Isotamm, antropoloog Ede Schank-Tamkivi, Neit-Eerik Nestor plaadifirmast LAGI ja muusik Natalia Wójcik.

Pühapäeval kell 19.30 toimub Laagna kogukonnaaias (Võru 11) LasnaKino: “14 käänet”: avalik arutelu ja linastus. Osana TMW pühapäevasest Lasnamäe programmist linastub Laagna kogukonnaaias Eesti venekeelsete laste ja nende vanemate väljakutseid uuriva dokkfilm „14 käänet“. Linastusele eelneb eesti ja vene keeles avalik arutelu, milles osalevad filmi režissöör Marianna Kaat ja osatäitjad.

Vaata TMW Jutud kava lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles