TMW konverents käsitleb piletite tagastamise põhimõtted koroonakriisi ajal

Tallinn Music Week
Copy
Paneeli moderaator on Leedu muusikaajakirjanik Ramunas Zilnys
Paneeli moderaator on Leedu muusikaajakirjanik Ramunas Zilnys Foto: TMW pressimaterjal

Sel reedel Eesti Kunstiakadeemias toimuva Tallinn Music Weeki konverentsi üks paneelidest uurib seda, kuidas koroonakriis mõjutab ürituste piletite tagastamist.

Seltskondlike koosviibimiste piirangud on tõstatanud erinevaid sündmuste tühistamisega seotud küsimusi. Üks kogu Euroopas laialdaselt arutatud teemadest on olnud piletite tagastamise poliitika. Kui mõned valitsused on toetanud promootoreid piletitoetuse poliitika reguleerimisega, siis teised ei ole seda teinud selleks, et tagada klientide õigused kiirele tagasimaksele.

Selle probleemi lahendamiseks on olnud ka muid viise. Näiteks Hollandis käib kampaania „Salvesta oma pilet, naudi hiljem“, mille käigus Hollandi kultuuriministeerium on ühendanud jõud kultuuri- ja sporditööstuse erinevate sidusrühmadega ja selle eesmärk on anda publikule mõista, mida kupongi aktsepteerimine võib kultuurivaldkonna heaks ära teha. 

Paneeli eesmärk on uurida, kuidas on kliendid reageerinud erinevatele regulatsioonidele, kampaaniatele ja kuidas nad on suhelnud riikide promootoritega ilma konkreetsete sekkumisteta piletitoetuse poliitikale. Kuidas säilitada nii usaldusväärseid suhteid fännidega kui ka tagada elava muusika maastiku jätkusuutlikkus? Neil teemadel arutlevad asjatundjad Lätist, Leedust, Hollandist ja Soomest. Paneel toimub Eesti Kunstiakadeemias ruumis A 501 kell 14.15-15.00.

Vaata kogu konverentsi kava siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles