Bendik Giske toob lavale hingamise, terase ja lihased

Tallinn Music Week
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Eksperimentaalset elektroonilist tantsumuusikat viljelev Bendik Giske annab sel nädalal Eestis kaks kontserti: täna Station Narval ja reedel Tallinn Music Weekil.

Giske on Norrast pärit ja praegu Berliinis tegutsev artist ja saksofonist, kelle väljendusvahenditeks on füüsilisus, haavatavus ja vastupidavus. Ta kasutab elektroonilise muusika ehitusklotse ja mängib neid laivis ilma kihtide ja kordusteta nii hästi, kui oskab, lastes kõigil inimlikel vigadel välja paista.

Oma eeskujude osas viitab ta Lindstromi arpedžokõladele ja Evan Parkeri ringhingamisele ning sulatab sujuvalt üheks free jazzi ja klubimuusika. Heliloojana on Giske loonud muusikat tantsu- ja teatritükkide jaoks ning tema muusikat on remiksinud teiste seas Total Freedomi, Lotic, Rezzetti ja Deathprod. Oma debüütalbumil „Surrender" (2019) viib Giske kuulajad rännakule läbi Berliini ööelu eufooria, kasutades selleks valdavalt vaid oma häält, saksofoni ja paari mikrofoni. Hingamise, terase ja lihaste abil muundab ta laivis oma klubikogemused haaravaks etenduseks. 

Giske astub üles täna, 26. augustil festivalil Station Narva, mis toimub Narva linna sadamas (Jõe 1) klubis Art Club Ro-Ro algusega kell 23.10. Samuti esineb artist sel reedel 28. augustil Tallinn Music Weekil IDA Concert Night esitlusõhtul Kai kunstikeskuses kell 22.15. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles