Löökpillide duell reaalses ja virtuaalses maailmas

Tallinn Music Week
Copy
Löökpillide duell (sarjast „Curioosum“)
Löökpillide duell (sarjast „Curioosum“) Foto: TMW pressimaterjal

Sel laupäeval kell 17.30 Kai kunstikeskuses algav Eesti Kontserdi Lava toob kuulajateni õhtu, mis heidab pilgu kommunikatsioonile kui kesksele komponendile muusikas läbi kolme erineva vaatepunkti. 

Kontserdisari “Curioosum” esitab kahe löökpillimängija duelli, kes võistlevad päris- ja virtuaalpillidel, esitades palasid Rimski-Korsakovist Reichini. Eesti noored löökpillivirtuoosid võistlevad reaalsetel ja virtuaalreaalsus-simulatsiooni pillidel. Mehed vahetavad pille ja toovad kuuldele ennekuulmatuid seadeid. Teosed on peamiselt kahest äärmusest: virtuoossed või meloodilised.

Kõlavad tuntud lood, näiteks Rimski-Korsakovi ”Kimalase lend“, Chopini Prelüüd e-moll ja osa Beethoveni “Pateetilisest” sonaadist. Samas tuleb esitamisele ka kaasaja põnevaim löökpillimuusika nagu Iannis Xenakis ”Rebonds B” multiperkussioonile, John Psathas ”One Study One Summary” marimbale, junk percussion-ile ja elektroonilisele audiosaatele ja György Ligeti ”Musica ricercata”. Tõeline löökpilliduell leiab aset Raveli ”Boleros“.

Samal muusikaõhtul esineb ka The Bright Future Ensemble ja kolmel korral aasta kooriks valitud kammerkoor Collegium Musicale, mis on kogunud tuntust ja tunnustust põnevate kontserdiprogrammidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles