TMW täidab linnaruumi põneva kunstiprogrammiga

Tallinn Music Week
Copy
Marianne Jõgi installatsioon Noblessneri Jahisadamas
Marianne Jõgi installatsioon Noblessneri Jahisadamas Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal / Aron Urb

TMW 2020 kunstiprogramm on iseäranis mahukas ja mitmekülgne. Lisaks traditsioonilisele Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kogu linna katvale Tallinna Neljapäeva galeriituurile saab nautida mitmeid välinäitusi ja installatsioone.

EKA tudengite valgusinstallatsioonid Noblessneri sadamalinnakus pakuvad festivali aegu ehk reedest pühapäevani Krusensterni väljaku, Kai kunstikeskuse, PROTO avastustehase ja Valukoja vahelisel alal silmailu ja mõtteainet õhtustele kultuurinautijatele. Installatsioonide asupaigad leiab TMW voldiku vahel olevalt kaardilt.

Reedest pühapäevani kella 12-18 saab Noblessneri jahisadama alal näha ja kogeda Kai kunstikeskuse suveprojekti, Marianne Jõgi teost „Interauraalne kontuur I”, mis loob lõõgastumist ja uute teadmiste omandamist soodustava keskkonna. Merelainetel loksuvat püstkoda saadab helilooja Ülo Kriguli teos „Vesi ise“.

Telliskivi Loomelinnaku Väligaleriis on avatud Eesti avangardkunstniku Raul Meele näitus „Tõde ja õigus: vanad“, millel eksponeeritavas graafilises albumis käsitleb autor Tammsaare kirjandusklassikat. Näituse nautimiseks ei ole tarvilik Tammsaare teosega tuttav olla või eesti keelt mõista – arusaam tekib ka pealiskaudsemal vaatlusel. Näituse kujundus kõneleb vaikusest, seades külastaja sisemaailma ja väliskeskkonna mõnevõrra vastuollu ning tõugates küsima nähtu tähenduse üle.

18.–30. augustil on Fotografiskas esmakordselt Eestis avatud ametlik Muumimuuseumi pop-up kauplus Tampere Muumimuuseum koos Tampere Talo poega. Poes pakutav tõstab esile Tove Janssoni originaalteoseid sisaldavat Muumimuuseumi väljapanekut ning müüki tuleb hulk tooteid, mida pole võimalik soetada kusagil mujal, sealhulgas plakateid, postkaare, tasse, teed ja šokolaadi. 

Fotografiska Tallinnas on TMW ajal avatud ka neli fotokunstinäitust: tuntud Kanada muusiku Bryan Adamsi näitus „Päevavalgel“, Lina Iris Viktori „Tume testament“,Sebastião Salgado „Kuld“ ja Ignas Pavliukevičiuse „Veekindel süda“. Fotografiska külastus TMW ajal on festivalipassi ja PRO passi omanikele soodustingimustel. 

Uuel tänaval asuvas Kinomaja baaris ja laval toimub kolmapäevast reedeni Nordic Escapes Lounge, mis on Kristjan Järvi loodud ainulaadne audiovisuaalne kogemusrännak. Publikut tervitavad lahked võõrustajad, kes pakuvad Nordic Escapes tervitusjooki ja valikmenüüd põgenemisvarustusega. Iga Nescapes’i rännak algab täistunnil alates kella 17-st kella 22-ni ja päevas on viis seanssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles