Täna avatakse Fotografiskas Muumimuuseumi pop-up pood, mis jääb avatud TMW lõpuni

Copy
Muumid
Muumid Foto: TMW pressimaterjal

​Festivali avakontsert ja eriüritused tähistavad Tampere-Talo juubelit ja edukat kultuuripealinna taotlust. Täna, 18. augustil avatakse Fotografiska Tallina keskuses esmakordselt Eestis Muumimuuseumi pop-up pood. Koostöös Muumimuuseumi ja Tampere-Talo kauplusega  avatav pood on avalöögiks Tallinn Music Weeki (TMW) raames toimuvaile Tampere teemalistele pidustustele. 

Kuni TMW lõpuni 30. augustini on võimalik poest osta muumide originaaltooteid, mis on saadaval ainult Muumimuuseumi poes ning tähistada esimese muumiraamatu ilmumise 75. aastapäeva. Poe valikus on tooteid plakatitest postkaartide, magnetite, tasside, tee ja šokolaadideni, mis on kaunistatud tuttavate kujutistega muumide looja Tove Janssoni originaalteostest ja Muumimuuseumi väljapanekust.

Nii laste kui ka täiskasvanute poolt armastatud maailma ainus ametlik muumimuuseum, mis on osa Tampere Kunstimuuseumist, asub Põhjamaade suurimas konverentsi- ja kontserdikeskuses Tampere-Talo. Tänavu oma 30. aastapäeva tähistav Tampere-Talo on ühtlasi Soome esimene omataoline süsinikneutraalne keskus, mis vaid taastuvenergiat kasutades panustab fossiilkütustest vaba ühiskonna loomisesse.

Tampere 2026 tiim koostöös Tampere linna ja piirkonnaga kandideerib Euroopa Kultuuripealinn 2026 tiitlile. Nende visioon kestlikkusest ja võrdsusest ühildub TMW 2020 pealisteemadega, mille keskmes on teadlikkuse tõstmine ÜRO sätestatud kestliku arengu eesmärkidest.

Tampere-Talo ja Tampere 2026 Euroopa Kultuuripealinn 2026 tiimi koostöös saab Fotografiska keskuses neljapäeval, 27. augustil teoks TMW tänavuse avaõhtu kava. Lisaks esineb TMW raames laupäeval, 29. augustil Tallinna Kalju Baptistikoguduse kirikus kooslus TampereRaw, kelle esituses saab kuulda Soome algupärastele naisõiguslastele pühendatud kava  „Naise saatus”. Ansambli muusikud tegutsevad ka tänavu oma 90. juubelit tähistavas Tampere filharmooniaorkestris.

Tampere-Talo tegevjuhi Paulina Ahokase sõnul on Tampere ühendtiimi jaoks ülimalt  loomulik ühendada jõud TMW-ga: „Üheskoos saame jagada armastust muusika vastu, imeliste kohtumiste ja kogemuste elevust ning samuti on võrdõiguslikkus meie kõigi südameasi. On au esitleda TMW avaõhtut ja panustada festivali põnevasse programmi, sest tegu on ühe maailma parima festivaliga mitte ainult meie, vaid ka maailma mõjukaimate kriitikute arvates!“

Paulina lisab: „Meil on suur rõõm kutsuda kõiki osalema Tampere juubelipidustustel. Põhjusi Tamperesse tulla on vähemalt 195 – Tampere Talo saab 30 aastaseks, Tampere Filharmooniaorkester saab 90, muumid saavad 75 ning äsja on linnas meiega koostöös uksed avanud ka Marriott Courtyard hotell.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles