TMW Maitsed: Kuidas sündis Tallinna populaarseim pitsaköök

Tallinn Music Week
Copy
Kaja Pizza Köök
Kaja Pizza Köök Foto: TMW pressimaterjal

Põhja-Tallinna vaiksel kõrvaltänaval algab sagimine juba varajastel hommikutundidel. Õle tänaval asub unikaalne Kaja Pizza Köök, kus valmistatakse pitsat suure hoole ja kirega.

Kuidas sündis Kaja Pizza Köök? Tippkokk Andrei Lesment läks Napolisse, kus tutvus parimate kohalike pitsakohtadega. Valis sealt ühe vanima pitseeria nimega Di Matteo ning asus seal paariks nädalaks tööle. Seal sai ta teada, milline on tõeline pitsa ja kuidas seda tehakse.

Asjad läksidki oma rada: Andrei alustas Eesti esimese Napoli pitsakohaga, millele tegi ka sisekujunduse otsast lõpuni ise. „Esimene ja väga tähtis Kaja Pizza reegel: me teeme kõike ausalt. Kui teeme pitsasid, siis teeme seda kirega. Pakume midagi enamat, kui lihtsalt kõhutäit, me pakume elamust. Veel vahetult enne avamist mängis mu vend pikalt retseptidega. Eesti vesi on teistsugune, kui Itaalias. Kliima, niiskus – kõik erineb. Ja see tuli enne avamist paika timmida, sest me tahtsime, et kõik oleks perfektne,“ räägib Andrei Lesment.

Kaja pitsameistrid alustavad kell seitse hommikul, mil Itaalia puuahju tehakse tuli ja asutakse  ette valmistama tainapalle. Pitsad valmistatakse alati värsketest toorainetest, mis on pärit otse Itaaliast, et pakkuda ideaalset ja originaalilähedast pitsat.

Kaja Pizza Köögi pöörane populaarsus tuleneb kohalikule kogukonnale ausa pitsa pakkumisest: parim kvaliteet, suurepärane atmosfäär ja koht, mis on avatud, kuniks tainast jätkub.  

Mine kindlasti ja proovi TMW raames Kaja pitsasid, sest seal ootab passiomanikke -10% soodustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles