TMW Maitsed: VLND Burger - nooruslik uljus, naiivsus ja kirg midagi ise ära teha

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VLND Burger
VLND Burger Foto: TMW pressimaterjal

TMW Maitsed programmist leiab restoranide seast seekord ka toiduauto. VLND Burger on kolme Viljandi noore ühine ettevõtmine, mis on ootamatult suure menu saatel aprillis avamas ka oma esimest alalist müügiletti Balti Jaama turul.

VLND Burgeri lugu on kohati nii harilik, aga teisalt piisavalt unikaalne: „Oli vist 2017. aasta juulikuu, kui Oskar Berggreni ja Kristo Leemetiga hilistel õhtutundidel poe ees juhuslikult kohtusime. Oskar pallis sel ajal veel tipptasemel jalgpallurina Viljandi JK Tuleviku esindusmeeskonnas ning Kristo oli kohe-kohe kokaõpinguid lõpetamas. Mina asjatasin muude asjade kõrval Viljandis ka kogukonnaportaaliga VLND. Tol õhtul tuli seal poe ees ja jutu sees mõte, et davai, teeks kodulinnas ühe laheda sündmuse ja pakuks inimestele burgereid. Leppisime kokku, et juuli lõpus saab tehtud: 70 burgerit, rippuvad pirniketid, pinksiturniir ja palju toredaid inimesi tuleb kohale. Mõeldud-tehtud,” kirjeldab toiduauto üks eestvedaja Kris Süld, tõdedes, et ettevõtmine osutus populaarsemaks, kui nad unistada oskasid.

Pärast seda saidki noored hoo sisse, osteti päris oma toiduauto, mis vuntsiti jõukohaselt üles ja nii hakkaski burgeriauto vurama festivalilt festivalile ja linnast linna. „Nooruslik uljus, naiivsus ja kirg midagi ise päriselt ära teha ning vaadata, kuhu asi välja viib, ongi see, mis VLND Burgeri siiani ehk nõnda edukalt veerema on pannud,“ räägib Süld. Lisades, et armastus saia ja pihvi legendaarse koosluse vastu käib asjaga kaasas.

VLND Burger on noorte jaoks ka suuresti väljund Viljandi viimiseks maailma. Ka osa toorainest on pärit Viljandist või vähemalt samast maakonnast. Näiteks valmivad burgerikuklid Viljandis ühes pisikeses pagarikojas ning taimne tooraine on kolmel aastaajal pärit Vana-Võidust otse maheaiandi tootjalt.

Foto: TMW pressimaterjal

VLND Burgeri eesmärgiks pole pakkuda pelgalt head tänavatoitu, vaid lisada kõhutäiele ka korralik annus head tuju ning kogukonnatunnet. Anda kinnitust, et kõik on võimalik. VLND Burgeri toiduauto oli sel nädalavahetusel Eesti Kunstiakadeemia sisehoovis ning Telliskivi Loomelinnaku õues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles