Täna algav uue muusika ja linnakultuuri festival TMW kuulutab Põhja-Tallinna uueks loovlinnaosaks

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW muusikafestival.
TMW muusikafestival. Foto: Kersti Saumann

Terve alanud nädala vältel toimub Tallinnas uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW). Alates tänasest saab eelmüügist ostetud festivalipasse käepaelte vastu vahetada TMW infopunktis Viru Keskuse aatriumis. TMW esitleja on Telia Eesti.

Suurem osa 25.–31. märtsini toimuvast TMW festivalist koondub kompaktsele festivalialale Põhja-Talinnas, peamisteks maamärkideks Telliskivi Loomelinnak, Kalamaja, Noblessneri sadam ja ka Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uus maja, kus toimub nii TMW konverents kui ka suur audiovisuaalretk EKA ÖÖ. Üksteisest lühikese jalutustee kaugusele jäävad nii enamik TMW õhtuseid muusikaklubisid kui ka päevase linnaprogrammi toimumispaiku ning festivali kohtumispaik ja ametlik baar-restoran F-hoone Telliskivi Loomelinnakus. Kesklinnas TMW kümne tegevusaasta jooksul tuttavaks saanud paikadest on endiselt kavas Viru Keskus mitme linnalavakontserdiga, valik kunstigaleriisid ja ja festivali väliskülaliste peatuspaik Nordic Hotel Forum.

TMW festivalinädala programmi ülevaade

Täna, esmaspäeval 25. märtsil kell 9 avatakse TMW infopunkt Viru Keskuse aatriumis. Infopunktis saab eelmüügist ostetud TMW festivalipasse ja toetajapasse käepaelte vastu vahetada. Telliskivi 62 paiknevas konteinermajas on avatud Baltikumi rõiva- ja aksessuaaribrände esindav Showroom INTRO, kus terve festivalinädalala vältel presenteeritakse linnarahvale Eesti disainibrände ja TMW artistidel  avaneb võimalus showroomis esindatud toodetega oma etteasteid täiendada. Külastajaid ootavad festivali disainikaardil märgitud stuudiod ja disainipoed. Lisainfo.

Paarikümnes Põhja-Tallinna restoranis ja kohvikus kehtivad alates tänasest TMW Maitsed erisoodustused festivalipassi omanikele. Lisainfo

Teisipäeval, 26. märtsil kell 17 algab kõikidele huvilistele avatud ja tasuta TMW avalike vestluste sari Jutud Telliskivi baaris Pudel vestlusringiga „Kas muusika mahub telepurki?“ Meediaeksperdi Mart Normeti vahendusel arutleb seltskond teletegijaid selle üle, milline peaks olema Eesti telekanalite roll muusikakultuuri kajastamisel. TMW Jutud ootavad nädala jooksul Pudel Baari, Tallinna Kunstigümnaasiumi ja disainibüroosse Velvet arutlema erinevatel teemadel kodusalvestuse saladustest meelelahutusmaailma pärandit kõigutava tühistamise-kultuuri ilminguteni. Lisainfo.

Kolmapäeval, 27. märtsil kell 9 avatakse TMW infopunkt Eesti Kunstiakadeemias, kus saab käepaelte vastu vahetada nii muusikafestivali passe kui ka konverentsipasse ning konverentsi ja festivali ühispasse. Kell 12 algab TMW tasuta päevaste linnalava kontsertide kava Viru Keskuse aatriumis meeloluka gruuviorkestriga JT Conception. Kuni laupäevani kestev Linnalava programm toob festivalimelu lisaks kontserdisaalidele ja klubidele ka poodidesse, kontoritesse ja teistesse ootamatutesse paikadesse üle linna raamatupoest Puänt Leila Baarini. Lisainfo

Kolmapäeval kell 16.30–17 toimub Koplis Tallinna Kunstigümnaasiumis vestlusring „Kust ma tean, kas ta ikka tegi nalja?“, kus heade  kommete üle võrgus, kunstis ja päriselus arutlevad teiste seas youtuber KanadonMuhedad ehk Madis Kütt, RnB ja träpi artist Yasmyn ning Telia, EKA ja Kunstigümnaasiumi esindajad. Vestlusele järgneb Yasmini kontsert.

Neljapäeva, 28. märtsi keskpäeval teevad EKA aatrimis linnalava-etteaste Eesti müraroki kuningas Zahir ja Moskva Rodtšenko kunstikooli kasvandiku Diana Burkoti projekt rosemary loves a blackberry. Õhtul algab TMW põhiprogramm ehk muusikafestival Telliskivi F-hoone Mustas saalis Soome plaadifirma Stupido 30. juubeli peoga, kus laval nii J.M.K.E. kui ka põhjanaabrite pungilegendi Pelle Miljoona uus bänd. Noblessneri sadamalinnakus loovad imelise valguse ja varjude mängu skulptor Elo Liivi ja EKA tudengite loodud valgus- ja heliinstallatsioonid. Samuti algab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) kureeritud TMW kunstiprogramm pikendatud avamisaegadega galeriiõhtuga Tallinna Neljapäev. Seitsmes galeriis üle linna saab näha nii Eesti kui ka rahvusvaheliste kunstnike värsket loomingut punk-barokist kummituslinnade poeesiani, toimuvad näitusetuurid ning kohtumised galeristide ja kunstnikega. Lisainfo

Neljapäevast, 28. märtsist kuni laupäeva, 30. märtsini vältaval TMW muusikafestivalil  kohtub kogu maailma uute artistide paremik juba tuntud tegijatega meilt ja mujalt ning kava žanrispekter ulatub eksperimentaalsetest tulevikuhelidest tabelipopini. Kolme päeva jooksul esineb 10 klubis ja kontserdisaalis 170 artisti 28 riigist Eestist Taiwanini ja Venemaalt Kanadani, neist nimekaimate seas Iiri elektroonikaduo Lakker, Vene nüüdismuusika staar Kirill Richter, USA müraroki bänd Ceremony ja Eesti oma tuntuimad tegijad Anna Kaneelinast Trad. Attackini. Et mahukast kavast maksimumi võtta, asuvad tänavuse festivali klubid üksteisest lühikese jalutuskäigu kaugusel Kalamaja lähistel, tulipunktideks Telliskivi Loomelinnak, Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uus hoone ja Noblessneri linnak.

Kõikidele muusikafestivali üritustele tagab sissepääsu festivalipass või festivali ja konverentsi ühispass, mis on müügil TMW veebipoes shop.tmw.ee. Eraldi ürituste piletid on müügil Piletilevis. Eelmüügist ostetud pilet tagab klubides eelississepääsu. Lisainfo

TMW konverents.
TMW konverents. Foto: Tanel Tero

Reedel, 29. märtsil kell 9.30 algab Eesti Kunstiakadeemias kahepäevane TMW konverents, mis keskendub kultuuri mõjule majanduse käivitajana. Erilise tähelepanu all on kunsti roll linnade ja piirkondade arengus nii ajastu vaimu peegeldavate esteetiliste standardite edendamisel kui ka sotsiaalsetele probleemidele osundades. Konverentsi avavad EKA aatriumis TMW juht Helen Sildna, kunstiakadeemia rektor Mart Kalm, Telia Eesti tegevjuht Robert Pajos ja kliimastreigi aktivistist Tallinna Arte Gümnaasiumi õpilane Kristin Siil. Seejärel teeb Briti moodsa disaini võtmekuju Malcolm Garrett ettekande „Brexit on läbi! Kui vaid soovid“ (“Brexit Is Over“ If You Want It“). Kuni laupäeva, 30. märtsini toimuval konverentsil saavad teiste seas sõna ka Helsingis kultuuri majandust vedama pannud ettevõtja Gunvor Kronman, Briti muusik, helilooja ja filmitegija Barry Adamson ning kurikuulsa „parima festivali, mis kunagi ei toimunud“ Fyre logistik ja piloot Keith Siilats. TMW konverentsil astub üles võrdne arv nais- ja meessoost esinejaid.

TMW konverentsile tagab pääsu festivali veebipoes müügil olev konverentsipass või konverentsi ja festivali ühispass. Lisainfo leiad siit ja panelistide tutvustused siit

Reedel 29. märtsil kell 17–19 kutsub Eesti Disainikeskuse poolt kureeritud Disainituur uudistama ringmajanduse põhimõtetest lähtuvate disainerite Reet Ausi, Karl Annuse ja Stella Soomlaisi stuudioid Telliskivi Loomelinnakus. Lisainfo.

Reedel, 29. märtsil ja laupäeval, 28. märtsil kell 13–16 koondub klubis Kauplus Aasia toimuvale Plaaditurule olulisim osa kohalikust muusikakandjate turust ehk plaadipoed, leiblid, melomaanid ja audiofiilid põranda alt ja põranda pealt. Lisainfo

Laupäeval, 30. märtsil kell 12.00–15.00 saavad 7-16 aastased koolilapsed Eesti Lastekirjanduse Keskuses muusikateemalistes töötubades õppida iidseid laulumänge, võluda välja helisid kitarridest ja luuperitest, kuulda lugusid erinevatest muusikakultuuridest ning kujundada kontserdiplakateid ja plaadiümbriseid. Töötube juhendavad muusikud Ruslan Trochynskyi, Argo Vals, Tuulikki Bartosik ja Reval Etno orkester ning illustraator Kertu Sillaste. Lisainfo

Laupäeval, 30. märtsil kell 16–18 saab Telliskivi Loomelinnaku tänavakunsti ekskursioonil tutvuda linnapilti kirevust ja mitmekesisust toova grafitiga ja meenutada, kas Telliskivis üldse on olnud tänavakunsti eelset ajastut. Lisainfo

Nii reedel kui ka laupäeval jätkuvad TMW konverents, Linnalava kontserdid ja avalikud vestlused ning kunsti- ja disainiprogramm. Muusikafestivali keskseks sündmuseks on laupäeval üle kogu Eesti Kunstiakadeemia uue maja toimuv audiovisuaalretk EKA ÖÖ.

TMW 2019 kava. Programmi planeerija leiad siit.

Kuidas festivalist maksimum võtta?

Hangi TMW veebipoest festivalipass või toetajapass, mis tagab sissepääsu kõikidesse muusikafestivali toimumispaikadesse või konverentsi ja festivali ühispassi, mis tagab lisaks muusikaprogrammile pääsu ka konverentsile. Kõik TMW passid sisaldavad soodustusi üle festivali.

Tee veebis või äpis oma isiklik festivali kava My TMW.

Kõigile konverentsi ja festivali ühispassi omanikele, TMW artistidele, akrediteeritud meedia esindajatele ja vabatahtlikele abilistele on Tallinna ühistranspordi kasutamine perioodil 25.–31. märts käepaela ja kaelakaardi ettenäitamisel tasuta. Kiiresti koju või järgmisesse festivalipaika aitab jõuda Yandex.Taxi.

25.–31. märtsil toimuva TMW keskmes on rahvusvaheline uue muusika festival ja loovuse mõjule keskenduv konverents. TMW linnafestivali programm sisaldab avalikke vestlusi TMW Jutud, Linnalava kontserte, kunsti-, disaini- ja restoraniprogramme, lastele suunatud muusikateemalisi töötubasid ja Plaaditurgu.

TMW esitleja on Telia Eesti, peatoetajad Nordic Hotel Forum ja Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, partnerid Music Estonia, Eesti Kunstiakadeemia (EKA) ja Eesti Lastekirjanduse Keskus (ELK). Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Kultuurkapital ja Ettevõtlusamet.

Pressi akrediteerumine TNW festivalile lõpeb teisipäeval, 26. märtsil kl 12 TMW kodulehel

TMW muusikafestivali passid hinnaga 65 eurot, konverentsi ja festivali ühispassid hinnaga 250 eurot, konverentsipassid hinnaga 90–150 eurot ja toetajapassid hinnaga 150 eurot on müügil TMW veebipoes

TMW muusikafestivali ürituste üksikpiletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja veebipoes.

Telia klientidele kehtib TMW festivalipassi, toetajapassi ning kontsertide ja klubiõhtute üksikpiletite ostmisel eelmüügist 20% hinnasoodustus tavahinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles