TMW Maitsed: Kalamaja peidab endas väravat Kagu-Aasia maitsete virrvarri

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taibaani omanik Bunthiang Champathong
Taibaani omanik Bunthiang Champathong Foto: TMW pressimaterjal

TMW Maitsed tutvustab tänavu Põhja-Tallinna piirkonnale omase karakteriga toidukohti, millest üks eredaim oma olemuselt on Taibaan.

Bunthiang Chamathong, ettevõtlik naine Taist, elab Eestis juba mõnda aega. Toit ja selle valmistamine on tema kirg ning üsna pea pärast Eestisse sisse seadmist avas ta oma restorani Taibaan, sest tahtis pakkuda Eesti inimestele ehtsat Tai toitu.

Taibaan on kui värav ja otstee maitsete maailma, mida muidu kohtaks Bankokis. Külastajate sõnul kõige autentsem Aasia toit Tallinnas. Restoran toob kohale ka Tai kultuuri - Taibaan on kaunistatud erinevate elementide ja kujundusdetailidega, mis on otse Taist toodud. Ka muusika paneb koostöös miljööga unustama, missuguses riigis parasjagu viibid.

Küsimusele, kuidas Tai rahvas suhtub ütlusesse, et esimene amps on silmadega, vastab Bunthiang: „Tai inimestele ei ole toidu välimus kõige olulisem. Olulisim on muidugi toidu maitse - see peab esindama eri maitseid ja olema vürtsine! Üldiselt on Tai roogasid ka keeruline komponentide tõttu maaliliseks ja piltilusaks disainida,“ kirjeldab ta.

Taimaal väärtustatakse toidu ehtsust ja autentsust, mistõttu kasutatakse Taibaanis ise kasvatatud Tai tšilli pipart, et tuua Taimaad lähemale Eesti inimestele: „Tai toit esindab kõiki nelja maitset - hapu, magus, mõru ja vürtsikas. Sellist vürtsikust ei saaks ilma tolle tšillita edasi anda.“

Taibaan pakub 25.-31.03 TMW passiomanikele menüüst -15% soodustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles