Hekdik: seisukoha võtmine on mittekohustuslik

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hekdik
Hekdik Foto: TMW pressimaterjal

Karmide tekstidega naisräppareid koondava Hekdiku peamised kuulajad on noored mehed. Bänd soovitab vähem virtuaalmaailmas elada ja stressata ning kutsub tähele panema ja huumoriga võtma. Hekdik astub kuulajate ette 30. märtsil kell 00.50 TMW hiphopiõhtul F-hoones. 

Millisena näete kohalikku hip-hopi skeenet ning mis on Hekdiku tugevaimad trumbid?

Eesti hip-hop tundub hetkel justkui "vanakool" vs "uuskool" ning ennast ei tahaks kummalegi poolele liigitada. Eesti räpimuusikat kuulan ikka, pigem imponeerib asjalik sõnade pool: näiteks 12 EEK Monkey, Põhjamaade Hirm, (kes krutib midagi uut nähtavasti), aga ka 5Miinuse rämmarhuumor, Nublu kergus ja Grinksi flow.

Meie žanr meenutab endale rohkem sellist Peachesi vaibi. Keegi kusagil ütles ka, et nagu Click OK – selle võrdluse vastu pole ka midagi, see on päris naljakas. Meie tugevaim trump on tuusad biidid ja teemavalik – alternatiivsed armastuslood rafineeritud maitsele.

Milline on Hekdiku muusika sõnum ja kellele see on suunatud?

Kui uskuda sotsiaalmeedia statistikat, siis enim tähelepanu osutavad sellele 25-40+ aastais mehed. Vist on provokatiivne sellele grupile? Sõnumi peaks välja lugema kuulaja, aga nagu ka TMW tutvustuses kirjas – seisukoha võtmine on mittekohustuslik.

Teie enda viimase aja muusikalised elamused?

Lil Saate kuulamise harjumusega seoses olen kuulanud ilmselt Soundcloudi põlvkonda (bigup Alpra$olaam) ja üldiselt kõike. Netflixi seriaali "Russian Doll" soundtrack oli selline, et iga loo juures pidi telefoni kätte haarama, et shazamida. Raadiotest ikka R2.

Kui olete tänavuse TMW artistidega tutvunud, siis keda soovitate kuulama ja vaatama minna?

Aegamööda tutvume. Hip-hopi esinejatest olen kuulanud Alyona Alyonat, kes on päris päris cool.

Millistele teemadele tuleks rohkem tähelepanu pöörata?

Suhtumine. Võiks proovida isiklikul tasandil vähem stressata ja vähem virtuaalmaailmas elada (kõik viimasel ajal surevad nagu kärbsed), rohkem tähele panna ja asja huumoriga võtta, siis saaks muud asjad ka paremini paika. Teoreetiliselt.

Milline on teie lemmik tulevikumaailm?

See on väga mahukas küsimus. Vähem eelarvamusi, rohkem fakte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles