Super Collection Orchestra jõudis poole aastaga juba teise albumini

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Super Collection Orchestra
Super Collection Orchestra Foto: TMW pressimaterjal

Peterburi bänd Super Collection Orchestra on võtnud enesekindla kursi teha iga poole aasta tagant uus album. Vaevu ilmus nende debüüt, kui juba on kollektiiv välja tulemas teise plaadiga, mida nad esitlevad Tallinn Music Weekil.

Pöörane ettevõtmine algas ansambli esimese albumiga „Red”, mis sai kõikjal kiitvat vastukaja ning anti välja Ivan Dorni leibli Masterskaja alt mullu novembris. Bänd kombineerib kaasaegseid elektroonilisi helisid, klassikalisi rock'n'roll mustreid, džässirütme ning eksperimentaalseid ideid, ajades oma asja ja nimetades seda freepopiks.

Nende värske ja järjekorras teine album „Freepop” meenutab vaid põgusalt esimest ning erinevus on märgatav ja käegakatsutav. See on vähem lärmakas, lüürilisem ja isegi obskuursem, kuid evib siiski freepopi tantsumaagiat.

Album sõnumiks ongi “freepop” ehk geniaalne fusioon 21. sajandi vabaduse ning vaba armastuse liidust. Vähemalt nõnda kirjeldavad Super Collection Orchestra liikmed ise oma muusikalist vabastiili. Ja nii sobib “freepop” ka uue albumi nimeks.

Uue plaadi muusika tundub külmunud järvepinna puudutusena, mis paneb sind tahtma piiluda sädelevat pealispinda. See on libe, kuid nõiduslik ning tahtlikult varjatud. Esimene pala, mis kannab sama nime albumi pealkirjaga, kõlab justkui hümn, sest koosneb ainult ühest reast: „Ole popp, aga ära unusta olla vaba”. Tume ja mitte-tantsitav pala „Snake” aga kindlustab tagalat.

Kõike ülejäänut võib näha ja kuulda juba märtsi lõpus Tallinnas. Super Collection Orchestra esineb 30. märtsil kell 21.45 Erinevate Tubade Klubis Station Narva festivali esitlusõhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles