Shiftworks hakkab ette valmistama Narva 2024 taotlust

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kultuuripealinn 2024
Narva kultuuripealinn 2024 Foto: Tõnu Tunnel

Shiftworks OÜ ja Narva linn sõlmisid neljapäeval, 12. aprillil lepingu Narva Euroopa kultuuripealinn 2024 taotluse ettevalmistamiseks.

Shiftworks OÜ ja Narva linn sõlmisid neljapäeval, 12. aprillil lepingu Narva Euroopa kultuuripealinn 2024 taotluse ettevalmistamiseks.

Shiftworks OÜ pakkumus koostöös Creativity Lab OÜga osutus võitjaks Narva linna poolt väljakuulutatud riigihankes Euroopa kultuuripealinna taotluse ettevalmistamiseks. Pakkumuse juhtmõtteks on Narva kui eri kultuuride positiivsest potentsiaalist laetud rahvusvaheline kohtumispaik. Projekti juhtivpartnerid koostöös Narva linnaga on Maris HellrandRagnar Siil ja Helen Sildna ning Shiftworks ehk Tallinn Music Weeki korraldustiim.

Narva linnapea Tarmo Tammiste sõnul on Narvas juba alustatud laiapõhjaliste kaasamistegevustega: „Meil on hea meel, et meie töögruppi lisanduvad nüüd hankepartneri näol suure rahvusvahelise kogemusega eksperdid, kes aitavad Narval mõttestada nii pikaajalise arengustrateegia kui kokku panna tõeliselt sisuka taotluse Euroopa kultuuripealinna tiitlile.”

Taotluse koostamise eesmärgiks on kaardistada lahendust vajavad väljakutsed ning koostada põhjalik analüüs ja plaan lahendusteni jõudmiseks läbi laiapõhjalise, kaasava ja kestliku arengustrateegia. Plaanitav protsess loob hea raamistiku ulatuslikuks kaasamistööks, läbi mille uuendada Narva koostöövõrgustikku kohaliku kogukonna, ettevõtete ja institutsioonide vahel ning tugevdada koostööliine nii üle Eesti kui ka rahvusvaheliselt. Taotlusperioodil uuendatakse linna pikajalist kultuurivaldkonna arengukava, töötatakse välja põhjalik kaasamisstrateegia ja rahvusvaheline kommunikatsiooniplaan. Seega saab Narva areng lisahoo juba taotlusprotsessi enese käigus.

„Aitame ellu viia Narva ajaloo ühte suurimat kaasamisprojekti, et koos linnaelanikega pakkuda Euroopale uut ja värsket visiooni,“ kommenteerib protsessi Creativity Lab juht Ragnar Siil.

Euroopa kultuuripealinna tiitel on ainulaadne võimalus linna elanikele teha post-industriaalsest minevikust suur samm kaasaegse ühiskonna ja majanduse poole, saavutada suurem sidusus ülejäänud Eestiga ning pöörata negatiivne tähelepanu ümber positiivseks üllatuseks. Halvaendelise küsimuse „Is Narva next?“ asemel võib Narva Euroopa kultuuripealinna aastal enesekindlalt, Eesti ja Euroopa järgmise eduloona,  öelda: „Narva is next”. Kultuuripealinna programmi luues äratab Narva ellu oma vanad Euroopa juured ning pakub ootamatut ja üllatavat inspiratsiooni uutele euroopalikele kultuurielamustele.

Tallinn Music Weeki ja Shiftworksi asutaja Helen Sildna sõnul on Narva linnal head võimalused Euroopa kultuuripealinna taotlusprotsessis edukalt osaleda.  „Just Narvas on kõige käegakatsutavam võimalus hüppeliseks positiivseks muutuseks juba läbi kultuuripealinna ettevalmistusprotsessi enese.”

Eeltaotlus esitatakse Kultuuriministeeriumile 1. oktoobriks 2018.

Narva2024 Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles