Evestus: „Iga ost on oma hääle andmine, ei tasu hääletada prügi eest!“

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evestus
Evestus Foto: TMW pressimaterjal

Ott Evestus on ühe Eesti kõige omanäolisema ansambli Evestus, mis enne ansambliks muutumist oli tema sooloprojekt, juht. Evestuse kõlapilt köidab dünaamilise industriaalroki ja nu-metali seguga, mis oma propulsiivsete rütmidega kaubarongi meenutab. Tänavu kuulis seda kaubarongi ka Eesti Laulul. Kuid Otile on tähtsad ka muud teemad peale muusika.

Milles seisneb #hoolin kampaania tähtsus sinu jaoks?

Kõige olulisem on teemast rääkida, kuna paljude jaoks ei ole isegi probleemi olemasolu teada. Tähtsus seisnebki selles, et me teaksime, et me ise oleme nende probleemide põhjus ja ainult me ise saame olla ka lahendus. Aga kui me eirame probleemi olemasolu, siis ei olegi võimalik, et see kuidagi laheneks. Tegelikult aitavad väikesed muudatused meie elustiilis maailma muuta, aga meil on vaja teada, mis need on.  Kampaania tähtsus seisnebki selles, et ei toimuks ainult koledate piltidega hirmutamist, vaid probleemide arutamise kõrval pakutakse välja ka lahendusi.

Mida saaks igaüks meist ära teha, et planeedi ja kõige sellel leiduva suhtes hoolivam olla?

Me risustame seda planeeti prügiga, mida toodame tarbides nii eluks vajalikke kui ka ebavajalikke asju. Iga ostuga anname tööstusele märku tootmist jätkata. Iga ostmata jätmisega anname märku, et pole mõtet juurde toota. Niimoodi saamegi hoolivamad olla. Iga ost on oma hääle andmine, ei tasu hääletada prügi eest.

Mis on inimese ja tema ümbruskonna vahelises suhtes sellist, mida esimese asjana muuta tahaksid?

Kuigi paljud probleemid tunduvad olevat kusagil eemal ning näivad meid ja meie keskkonda otseselt mitte puudutavat, siis tegelikult jagame me kõik sama planeeti. Bangladesh või Hiina võivad tunduda kauged, aga õhk on meil üks, vesi on meil üks. Peame siin planeedil kuidagi sellega, mis on, hakkama saama, kusagilt maagilisest kohast uut juurde ei võlu. Kui me kõik  endale teadvustame, et siin on meie ühine kodu, siis äkki hakkamegi juba sellesse paremini suhtuma.

Evestus astub TMWil üles reedel 6. aprillil kell 23.30 klubis Woodstock/Rockstar’s tumemuusika ürituse Beats from the Vault õhtul. Samal päeval kell 13.00 annab ta kontserdi Nordic Hotel Forum sviidis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles