Sandra Vungi: „Like” ei aita väga millelegi kaasa!”

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neoandertals
Neoandertals Foto: TMW pressimaterjal

Rääkisime eksperimentaalse metal-kollektiivi Neoandertals trummari Sandra Vungiga, kes on oma pikaaegse veganlus-staaži ajal mitu vegan-kokaraamatut välja andnud ja aastast 2009 taimseid retsepte pakkuvat lehekülge taimetoit.ee pidanud. Rääkisime maailmast ja selle eluolust.

Mida tähendab #hoolin kampaania sinu jaoks?

Kampaania on meeldetuletus inimestele, et alati on võimalus üle vaadata oma elustiil ning muuta see keskkonnasõbralikumaks, loomasõbralikumaks ja tervislikumaks.

Kuidas võiks sinu arvates läheneda järgnevale murekohale, millega inimene silmitsi on: maailma populatsioon tõuseb ja taastumatu energia varud seevastu vähenevad, sealjuures mõlemad märkimisväärses tempos?

Ütlen ausalt, et ma ei tea. Kuidas saakski üksikisik seitsme miljardi inimese eest vastutada ja rääkida? Eks igaüks peab kõigepealt iseendast ja oma otsustest alustama.

Kas on midagi sellist, mis saaks alata rohujuuretasandilt ja mida tehes kõik oma olustiku parendamisse panustaksid?

Võiks vähem aega veeta sotsiaalmeedias ja teha igapäevaselt läbimõeldud valikuid. „Like” ei aita väga millelegi kaasa. Abiks on rohkem taimset süüa, sest lihatööstus mõjub planeedile kurnavamalt kui näiteks autoga sõitmine. Lisaks on sel tugev eetiline aspekt. Tasub ka mõelda, kas saaks enda energiatarbimist muuta säästlikumaks. Näiteks meie palktare kasutab päikeseenergiat. Ka kodukeemia võiks olla ökoloogiline, sest esiteks on nii tervisele parem ja lõpuks jõuab kogu see kraam maapinda tagasi. Lihtsad asjad, mis kipuvad meelest minema, aga millel võib pikas plaanis olla suurem mõju. Elada ise hästi, aga mõelda ka teistele ja ümbritsevale.

Neoandertalsi kuuleb 7. aprillil kell 21:00 Von Krahlis, kui nad astuvad üles Soome metalifestivali Tuska ja kodumaise agentuuri Damn.Loud poolt korraldatud raskemuusika kava raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles