Kate NV: „Ma soovitan alati mitte soovitusi kuulata“

Paul Sild
, Tallinn Music Week veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate NV
Kate NV Foto: TMW pressimaterjal

Moskvast pärit produtsent, lauljanna, helilooja, disainer ja new wave post-pungi bändi ГШ kaasasutaja ja liider Kate Shilonosova jagab mõtteid teiste arvamusest ja vene noorte muusikast. Kate NV esineb KuKu Klubis TMW 2018: CryptoMarket üritusel laupäeval, 7. aprillil kell 20.00.

Mida sa oled viimasel ajal kõige rohkem kuulanud?

Vaikust.

Mis on su lemmik salvestuspaik või stuudio?

Studio B Redbull Studios kompleksis New Yorgis.

Kui erinev on su lähenemine oma sooloprojekti muusika kirjutamisele ja oma bändi ГШ muusika kirjutamisele?

Mul on kolm lisainimest, kellega ma pean suhtlema, kui ma olen ГШ’s. See on teistsugune vastutus.

Kas maailm on praegu hea paik, kus elada? Millisel teisel ajaperioodil tahaksid veel elada?

Ma olen tänulik selle eest, kus ja millal ja kes ma olen praegu. Ma armastan internetti, nii et ma olen täielikult 21. sajandi inimene. Samuti olen ma ka tüdruk. Paljudel teistel ajaperioodidel oleks mind tuleriidal põletatud lihtsalt oma välimuse pärast, nii et kas pole mitte fantastiline, et midagi on lõpuks muutumas.

Kuidas Venemaal noorte muusika seis on? Mis on hetkel kõige põnevamad žanrid?

Ma arvan, et post-pungi skeene on praegu väga tugev, nii nagu ka räpp ja hip-hop. Ma olen õnnelik selle üle, et muusikute hulgas on päris palju veidrikke. See pole küll omaette skeene, sest kõik on omamoodi erinevad, aga üldise atmosfääri osas. See on hea märk, sest inimesed lasevad end lõpuks vabaks ja väljendavad end ebatavalisel moel.

Kas oled ka teiste tänavuse Tallinn Music Weeki artistidega tutvunud? Keda soovitaksid teistel külastajatel vaatama minna?

Ma soovitan alati mitte soovitusi kuulata, sest ma ise lähen tavaliselt igale poole igasuguse eelteadmiseta. See aitab paremini asjadest enda arvamust kujundada, mis ei sõltu kellegi teise arvamusest.

Millele praegu muusikaalaselt kõige rohkem keskendud?

Ma alustasin Angel Deradoorianiga uut bändi ja me salvestame oma esimest albumi, nii et see on hetkel mu peamine fookus.

Mida peaks maailm tegema, et meie planeet ka järgmised 100 aastat elamiskõlblik püsiks?

Kogu plastikust vabanema ja kuidagi ookeani ära puhastama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles