Tallinn Music Weeki konverents on avatud, jätkub festivali muusika- ja kunstiprogramm, avalikud vestlused ning linnaruumi aktsioonid

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Kivimäe

“Tallinn Music Week on uue ühiskonna katsepolügoon, otsides lahendust igale vastuolule ja tehes ruumi igale eriarvamusele. Näidake, mida tähendab tõeline kampaania meie linna tuleviku nimel. Ajage latt kõrgeks, siis on sügisel hea vaadata, kas traditsiooniline väitlusvorm – kohalikud valimised – saab  ka sellest üle,” ütles president Kersti Kaljulaid täna Vene Kultuurikeskuses Tallinn Music Week konverentsi Creative Impact avakõnes.

President Kaljulaidi sõnul ületab ja eitab Tallinn Music Weeki lähenemine muusikale piiride ja tarade olemasolu, näidates kuidas loovalt erinevate vaadete vahel kompromisse leida ning püüdes kustutada harjumispäraseid mustreid ja leida ühiseid radu. “Mõelge sellest, kuidas ületada vastuolusid tehnoloogiat kasutades, aga ka sellest, kuidas ennast ja oma vestluspartnereid vastuoludest läbi rääkida seni, kuni saame unistuste ühiskonna, unistuste Eesti. Näidake, mida suudab leidlik vaim ja paindlik meel,” lisas riigipea.

TMW peakorraldaja Helen Sildna: “Tänavuse konverentsi toimumiskoht Vene Kultuurikeskus on meie jaoks sümboolne. Loovuse mõjuga suudame kokku tuua kogukonnad, rahvused ja mõtteviisid. See on ka meie tänaste debattide tuum.”

TMW ulatuslik konverentsiprogramm jätkub täna ja homme traditsioonilises konverentsikeskuses Nordic Hotel Forumis ja Vene Kultuurikeskuses. Konverents kutsub kaasa mõtlema teemadel nagu tulevikutööstus, tehnoloogia, säästlik areng, Euroopa digitaalne tulevik ja meedia mõjuväljade analüüs tõejärgses maailmas. Tähelepanu keskmesse tuuakse muuhulgas Euroopa digitaalne tulevik, brändiuuring Muumidest ja lugu Keenia slummiballetist. Tulevikutööstuse suundade lahkamise ning popkultuuriloo suunanäitajate ja maailmaklassi laulukirjutajate esitluste kõrval pakutakse ka praktilisi kiirkohtumisi ja mentorsessioone.

Konverentsi kõnelejate nimestikus on teiste seas Londoni esimene „öötsaar“ Amy Lamé, mõjukas muusikakriitik ja popkultuuriteoreetik Simon Reynolds, Berliini underground klubide platvormi Clubcommission vedaja Lutz Leichsenring, maailma saja loomingulisema ettevõtte hulka kuuluva Sound Diplomacy asutaja ja tegevjuht Shain Shapiro, Eesti Vabariigi kultuuriminister Indrek SaarBarbara Gessler Euroopa Komisjoni kultuuridirektoraadist, Eesti uus IT juht Siim Sikkut jt.

NB! Sissepääs delegaadipassiga.

Lisainfo ja konverentsi kava

12.30 jätkub tasuta linnalava kontsertide programm jätkub üle linna. Muuhulgas kuuleb Botaanikaaia Palmimajas modulaarsüntesaatorite manipulaatori ekke putuklikke mikrobiite  ja värvika hummoriga räpiduot Úlfur Úlfur Islandilt. Poplauljatar Liis Lemsalu astub üles Disainiagentuuri Velvet (Telliskivi 60a) kontoris, Soome spirituaalne shoegazer Mikko Joensuu ja Šoti unelmpopi meister C Duncan astuvad üles Kopli poolsaare disainimajas Signature House. Lisainfo.

13.00 TMW kunstiprogrammi stuudiotuur: Kristi Kongi ja Jaanus Samma ateljees. Kunstnike stuudiote eripärad toovad hästi esile kaasaegse kunstniku praktikate mitmekülgsuse ning tuuril osalejal avaneb erakordne võimalus tutvuda kunstnike tööprotsessidega. Tuurile registreerumine.

17:00 TMW pop-up restoranis (Pärnu mnt 6) toimuval avalikul vestlusel „Mida Juku ei õpi…“ räägivad mutatsioonidest hariduses, digitaalsetest nomaadidest ja tulevikus vajalikest kompetentsidest teiste seas Eesti 2.0 juht ja ajakirjanik Ede Schank Tamkivi ning keeleõppe kiirendi Lingvist tegevjuht Mait MüntelLisainfo.

18.00-02.00 Depoo toidutänava linnaruumi aktsioonid, DJ-d ja öösöök. Lisainfo.

18.00 algab Mustpeade majas Üle Heli x Nonclassical x C3 Festival x Japan Sound Portrait õhtu. Kohtuvad heliüleste tasandite muusikafestival Üle Heli, Londoni leibel Nonclassical, BBC raadioajakirjaniku Nick Luscombe’i poolt kureeritud Japan Sound Portrait ja erinevates kohtades üle Euroopa toimuv stiilideülene C3 (Club Contemporary Classical) festival. Õhtu esinejate rivis on ka 21. sajandi kuulsaim klaveritehnikate eksperimetaator Hauschka.

19.00 algab Soome muusikaettevõte Fullsteam 15. sünnipäeva kontsertpidu Kultuurikatlas, kus tuntud Soome artistide Huoratroni ja Paperi T kõrval esinevad ka Eesti artistid NOËP ja Daniel Levi.

20.00 algab Vene Kultuurikeskuses kontsert, mille peategelasteks on meie power-folk trio Trad.Attack! ning Ukraina elektrofolgi grupp Onuka.

21.00 Balti Jaama paviljon ning tunnel muutuvad audiovisuaalseist elamustest ja värskest biidist tulvil technoklubiks. Peosarjade AUX, Mürk ja Isola kureeritud 30-tunnise maratonpeo esinejate nimestikus on nii kohaliku underground’i kui üleilma muusikavälja DJ-d ja produtsendid, teiste seas Pearson Sound Inglismaalt, SNTS Saksamaalt ja Jori Hulkkonen Soomest.

TMW reedeõhtuses muusikaprogrammis on ka Jazzkaare ja Eesti Jazziliidu programm Vaba laval, Seto Folk maailmamuusika lava Hopneri majas, Telia esitletava Intsikurmu Festivali lava Kinos Sõprus, Full House Agency lava Venus Club’is, Raadio 2 õhtu Von Krahlis, Rada7.ee spektaakel Sinilinnus, World Clinic lava Renard Coffe Shop’is, „Hysteria“ nimeline kunstpungi kava KuKu kunstiklubis, samuti rokikontserdid Woodstock / Rockstars laval ning klubis Kivi Paber Käärid. Lisainfo.

TMW festivalipassid on läbi müüdud, õhtuste kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis. Eelmüügist ostetud üksikpilet tagab eelississepääsu vastavale kontserdile.

TMW 2017 festivalipass tagab sissepääsu kõikidesse TMW muusikaprogrammi kuuluvatesse klubidesse eeldusel, et vastav klubi ei ole välja müüdud. Kui klubi on välja müüdud, toimub publiku klubisse laskmine järjekorra alusel. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

TMW toetajapass tagab eelisjärjekorras pääsu kõikidele TMW kontsertidele, sh TMW avakontserdile ning TMW delegaadibaaridesse ning pakub võimalust personaliseeritud  programmisoovitusteks. Nordea ja Telia klientidele kehtivad erisoodustused.

TMW 2017 delegaadipass tagab lisaks muusikafestivalile pääsu 31. märtsist 1. aprillini toimuvale TMW konverentsile ja delegaadibaaridesse ning registreerunud kontaktide andmebaasile.

Konverentsi ühepäevapass tagab pääsu kõikidele konverentsi paneelidele kas 31. märtsil või 1. aprillil. Konverentsi ühepäevapass ei kehti TMW muusikafestivali õhtustel kontsertidel ega teistel tasulistel üritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles