"Käi enne ära Nuustakul, siis vaata Pariisi poole": intervjuu Toomas Läätsiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toomas Lääts
Toomas Lääts Foto: Aron Urb

"TMW Maitsed" programmis osaleva väikese restoran-kohviku Klaus peakokk Toomas Lääts räägib, kust tema lemmiktooraineid leida võib ning milline on TMW erimenüü.

Lemmiktooraine

Kõik, mida Eesti loodus annab. Lemmiktooraine sõltub vastavast aastaajast - kõik, mida saab loodusest ise korjata. Varjane kevad annab esimesed võrsed - jänesekapsas, nurmenuku võrsed, karulauk, oblikas jne. Jaanipäev annab esimesed metsmaasikad ja kukeseened. Niimoodi hilissügiseni välja, kui metsast saab tuua viimased pohlad ja seened.

Toidufilosoofia

Käi enne ära Nuustakul, siis vaata Pariisi poole. Less is more – kvaliteetne ja kohalik tooraine eelkõige, selle otsimine, leidmine ja kasutamine.

Mida sööb inimene aastal 3000?

Kui hästi läheb, siis ikka koriluse poole. See on optimistlik lootus.

TMW erimenüü

Rebitud siga, Klausi Kimchi ja estragonimajo
Kauaküpsenud seakael vürtsidega, Klausi kimchi, krõbesai, estragonimajo
Hiiumaa haug ja soolarohi
Hiiumaa vete haug, kartuli-mädarõikapüree, salvei võikaste, äkiline kurk, soolarohi
Kohupiimapallid ja jogurti-mustsõstrajäätis

Festivalipassiga on restoran-kohviku Klaus menüü -15% soodsam.

Tagasi üles