Tallinn Music Week käivitas festivali kestliku arengu eesmärke tutvustava videokonkursi #hoolin

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"How to get most out of TMW"
"How to get most out of TMW" Foto: Tõnu Tunnel

27. märtsist 2. aprillini toimuv uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) on sel aastal võtnud luubi alla kestliku arengu eesmärgid. Täna, 14. märtsil veebilehel hoolin.ee käivitunud TMW videokonkurss tutvustab viise, kuidas nutikalt tegutsedes vähem keskkonda saastada, loodusressursse jätkusuutlikult kasutada, teadlikult tarbida ning kõikidele ühiskonnaliikmetele võrdseid võimalusi tagada. Algatust toetavad Keskkonnaministeerium, MTÜ Mondo, Euroopa Komisjoni Eesti esindus, Riigikantselei, Rootsi Saatkond, Telia ja KODA by Kodasema.

2015. aasta sügisel leppisid maailma riigid ÜROs kokku tegevuskavas „Muudame maailma: säästva arengu tegevuskava aastaks 2030“. Kestlik areng ja innovatsioon keskkonna säästmisel on üks Euroopa Liidu olulisematest prioriteetidest ning ülemaailmse osalejana on Euroopa Liidul võtmeroll rahvusvahelistes jõupingutustes, mille eesmärk on kestliku arengu edendamine kogu maailmas. Tegevuskava kõnetab vähemal või rohkemal määral inimesi üle maailma.

Kuna igaühe tegudel ja harjumustel on kokku liidetuna suur mõju sellele, kuidas keskkonda kasutame, pakub tänavune TMW võimalust kaasata ja ühendada inimesi kestliku arengu eesmärkide poole püüdlemisel. Väikesed nutikad muutused üksikisiku tegevuses võivad tervikuna kaasa tuua suure positiivse muutuse. Muuhulgas kutsub festival kõiki üles oma positiivseid tegusid ja eeskujulikke harjumusi teistega jagama täna käivitunud videokonkursil #hoolin.

Konkursil osalemiseks tuleb käepäraste vahenditega filmida kuni minutipikkune lühiklipp, milles osaleja tutvustab oma lubadusi, kogemusi ja näpunäiteid keskkonnahoiu, teadliku tarbimise ja taaskasutuse teemadel või  turvalisemasse elukeskkonda ning inimõiguste parandamisse panustamisel. Oodatakse ideid, kuidas vähem toitu prügikastis lõpetaks, kuidas poes õigeid valikuid teha, igapäevaste toimetuste juures vähem elektrit tarbida, keskkonda säästvalt liigelda, vähemate võimalustega kaaskodanikke aidata, nende õiguste rikkumise vastu sõna võtta jne.

Valminud video tuleb üles laadida Youtube, Vimeo või Instagrami keskkonda ning esitada konkursi veebilehel hiljemalt 7. aprillil.

Kõikide konkursil osalejate vahel valib #hoolin algatuse esindajaist žürii välja kolm võitjat, kelle nimed avalikustatakse 17. aprillil. Auhindadeks on nädalavahetus KODA majas koos kaaslasega, Telia poolt iPhone 7 Plus ning Rootsi Saatkonna poolt reis kaaslasega Stockholmi.

Loe täpsemalt konkursist ja võistlusvideo esitamisest

Tutvu lähemalt kestliku arengu ühiste eesmärkide ja lubadustega

TMW kestliku arengu eesmärkide täitmisele saab lisaks #hoolin konkursil osalemisele kaasa aidata veel mitmel moel. TMW avalikel vestlustel räägitakse nii targast tarbimisest kui kultuuriprügist, festivali raames toimuvail Peeter Piheli „Trash Cooking” heategevuslikel õhtusöökidel valmivad road kaubanduskeskuste poolt prügiks tunnistatud toiduainetest ning Uuskasutuskeskuses aset leidval linnalava-kontserdil saab lisaks hea muusika nautimisele asjadele uue elu anda.

Festivalipaikades on tänavu ka spetsiaalsed prügi sorteerimisele suunavad disain-konteinerid, mille autoriteks on sisearhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam. Senisest enam pööratakse festivalil tähelepanu ka erivajadustega inimeste ligipääsetavusele ning kõikidele ühiskonnaliikmetele võrdsete võimaluste tagamisele, sealhulgas naiskõnelejate osakaalu tõstmisele festivali konverentsil ning avalikes vestlustes.

Loe täpsemalt TMW kavast ja Hoolin kodulehelt.

TMW keskkonnateadlikkuse ja kestliku arengu algatust toetavad Keskkonnaministeerium, MTÜ Mondo, Euroopa Komisjoni Eesti Esindus, Riigikantselei, Rootsi Saatkond, Telia ja KODA by Kodasema. Teostajad on Tallinn Music Week, loovagentuur Velvet ja arhitektuuripraksis PART.

Üha uusi maitseid ja värve omandava linnafestivali TMW siduvaks teemaks on tänavu kestlik areng ning sellega seotud valdkonnad keskkonnasäästlikkusest linnaarenguni ja kogukondade ühendamisest võrdõiguslikkuse edendamiseni. Lisaks muusikaprogrammile ja loovtööstuse konverentsile on festivalile kaasatud restoraniprogramm „TMW maitsed“, vestluste sari „TMW jutud“, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud kunstiprogramm. avalikku linnaruumi hõlmav arhitektoonika projekt, piirkonna põnevaimat disaini tutvustav Disainiturg ning esmakordselt ka spetsiaalne laste- ja noorteprogramm.

TMW 2017 esitleja on Nordea pank, peatoetajad Telia ja Spotify, Nordic Hotel Forum, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus / Visit Estonia ja Eesti Meedia, partnerid ja toetajad Uber, Viru Keskus, Telliskivi Loomelinnak, Solaris, Music Estonia, Tuborg, LaMuu, Fritz Kola, Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriamet, Tallinna Ettevõtlusamet jt.

Tallinn Music Weeki rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele,  toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles