"Muusikas minu jaoks absoluuti ei esine": intervjuu Liisi Reega

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn Music Weeki DnB Night peakorraldaja Liisi Ree – muusikat mängides ka tuntud kui DJ L.Eazy – jagab oma festivalimuljeid ja muusikasoovitusi.

Mis on sinu lahedaim festivalikogemus?

Kõige lahedama festivalikogemusena meenuvad kohe Sun Dance Music Festival’id, mis toimusid Kadrioru pargis. Umbes viisteist aastat tagasi. Lemmikartiste ei oskagi välja tuua, ühtegi täiesti eredat seika konkreetse artisti esinemisest ei meenu. Pigem on sellest ajast meeles kogu kompott, eriti arvestades ajaperioodi: üleüldine festivali melu ja olek, positiivsus, rõõmsad inimesed ja palju head, erinevat muusikat ühe koha peal.

Miks sa TMW raames oma üritust korraldad? Kas TMW ilma selleta ei saaks?

Ma kindlasti ei pea seda enda ürituseks ja usun, et TMW saaks väga hästi ilma DnB night/õhtuta hakkama. TMW varasematel aastatel ei olnud konkreetset trummi ja bassi showcase’i ja mulle tundus, et võiks ju. Seepärast korraldangi (teist aastat), et trummi ja bassi skeene on Eestis olnud juba pikki aastaid väga tugev. Ja mitte ainult heade DJde, vaid ka produtsentide poolest, kes aastaid enda muusikat välismaiste plaadifirmade alt välja on andnud. Siinset trummi ja bassi skeenet ei saaks iseloomustada kui ainult lokaalset – see on välismaaga tihedalt põimunud kogukond. Aga samas, muusikažanrina jääb DnB nii piisavalt ”nišitooteks”, et väga palju olulist jääb märkamata. Festivalidel on teised mõõtmed kui üksikpidudel või peosarjadel ning minu arust on väga oluline just artistide seisukohast festivalil oma loominguga esindatud olla.

Millisele TMW kontserdile peale enda poolt korraldatu plaanid veel kindlasti minna?

Kurb tõik festivali korraldamises on see, et ega väga muud teha/vaadata ei jõua. Aga väga tahaksin külastada Balti jaama hoonet, ETKs Estonian Funk Embassy't ja Kultuurikatlas neljapäeval toimuvat avapidu.

Milliste festivaliartistidega tasuks kõigil tutvust teha?

Neid on mul väga raske soovitada või kedagi eriliselt välja tuua. Kõige parem on minna TMW artistide kodulehele ja vaadata, kes stiililiselt ja fotoga kõige rohkem kõnetab ning nende kohta lähemalt uurida. Muidugi kui aeg pole probleemiks, siis võib kõikide artistide muusikaga end kurssi viia, sest "oma kõrv on kuningas"!

Mis on sinu lemmikkohad Tallinnas?

Mulle väga meeldib klubi-kohana Sinilind – ideaalne nii asukoha, suuruse kui ruumide poolest Tallinnas. Kultuurikatel ja nüüd äsja avatud Balti jaama paviljon on ka väga erilised kohad. Suvel muidugi Pada. Tallinnas on palju väga toredaid kohti ja ma loodan, et nad jätkavad kõik oma tegevust. Söögikohtadega on samuti keeruline kuna valik on kirju – Telliskivi loomelinnakust valiksin india köögi austajana Lendava Taldriku, Kalamajas parima hinna ja kvaliteedi suhtega Sesooni, Vanalinna kohvikute seast õdusa Musta Puudli. Aga parim eelmise aasta toiduelamus on pärit restoranist Fabrik ja alati kui on võimalik või välisartistidega peab valima, kuhu sööma minna, siis eelistan Pegasust. See vist mu lemmikrestoran ongi.

Huvitavaim linn maailmas?

Vastanditena säravad ereda leegiga mälestustes New York ja Old Dehli, aga lihtsalt subjektiivselt lähtudes pean huvitavaimaks linnaks Tallinna.

Parim lugu, mida kõik võiksid kuulata?

Muusikas minu jaoks absoluuti ei esine ja see küsimus on liiga vastutusrikas. Elektroonilise muusika klassikast soovitaksin kuulata: The Future Sound Of London - Papua New Guinea.

Uuest muusikast on minu pikemaaegne sümpaatia kuulunud grupeeringule nimega Ivy Lab, sest nad suudavad positiivselt ikka ja jälle üllatada ning tuua võimatuna näivat uut lähenemist trumm ja bass muusikasse (ja mitte ainult): Ivy Lab - Twenty Questions.

Tallinn Music Weeki DnB Night toimub 31. märtsil Kultuuriklubis Kelm. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles