"Kohtusin New Yorgis muusikuga, keda nägin viimati 5 aastat tagasi pisikeses Prantsusmaa külas:" intervjuu WorldService Projectiga

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WorldService Project
WorldService Project Foto: TMW pressimaterjal

Reedel, 31. märtsil Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu laval esineva Ühendkuningriigist pärit montypythonlikult pöörase punk-džässi bändi WorldService Project liider Dave Morecroft vastab TMW muusikalistele ja metafüüsilistele küsimustele.

Millist lugu/albumit/artisti hetkel kõige rohkem kuulad?

Mr. Bungle, omanimeline album. Avastasin selle uuesti ja kasutan seda inspiratsioonina WorldService Projecti neljanda albumi kirjutusprotsessi alustamiseks. Striimin seda oma telefoni Spotify’st ning mind aeti just hiljuti selle pärast ühest Bristoli baarist välja, sest kuulasin seda liiga valjusti. Need iPhone’i kõlarid on ohtlikud.

CD, vinüül või striiming?

Ma armastan vinüüle, aga pean tunnistama, et viimasel ajal kuulan muusikat põhiliselt Soundcloudist või Spotify’st. Ostaksin ka kontserdilt mõne hea bändi CD, et teda toetada, ning kuulaksin seda autos.

Meeldivaim jook enne kontserti.

Mulle meeldib proovida kohalikke jooke, nii et Saksamaal oleks see nisuõlu, Jaapanis tõenäoliselt sake ja Indias vist Kingfisher. Me üritame bändiga üldiselt kangemast kraamist enne kontserti hoiduda – Shenzhenis, Hiinas, ostis üks mustkunstnik meile vaheajal kõigile kaks pitsi viina. Ütlematagi selge, et kontserdi teine pool ei tulnud nii hästi välja kui esimene.

Viimase aja parim muusikaline elamus.

Käisin eelmisel suvel Snarky Puppy’t vaatamas. Tavaliselt jätab see bänd mind külmaks, aga see kontsert oli Põhja-Hispaanias, San Sebastianis rannal – kontsert algas kuskil 1 ajal öösel, ilm oli suurepärane, inimesed nautisid õlut ja kõik tantsisid. See oli fantastiline.

Sa oled oma sõbraga üksikul saarel ja toit on otsas. Kas säilitad tsiviliseeritud inimese kombed või praed sõbra lõkke kohal?

Kas mu sõber on lihakas ja hästi lõhnav? Mulle meeldib õrn ja mahlakas liha.

Näide surematust bändist/muusikust.

Charles Mingus, Frank Zappa, Rage Against the Machine.

PC või Mac. Miks?

PC, sest kasvasin üles neid kasutades. Samas kindlasti iPhone, mitte Android. Ma ei ole mingi maniakk.

Mis on kõige müstilisem asi, mis sinuga/teiega juhtunud on?

Huvitav küsimus. Mul on olnud päris imelikke kokkusattumusi nagu näiteks kohtudes New Yorgi Upper West Side’il tänaval muusikuga, keda ma nägin viimati 5 aastat tagasi pisikeses Prantsusmaa külas ning me polnud mingeid kontakte vahetanud ega teadnud, kus kumbki meist elab.

Mis saab pärast surma?

Ma arvan, et ussitoit. Kuigi ma tahaksin ennast kindlasti tuhastada.

Lemmik tulevikuühiskond.

Futurama.

Kas armuksid androidi?

Juba olen armunud. Sa oled ju näinud Star Trek: Voyager’i Seven of Nine’i? Kuigi ta on pooleldi masin ja pooleldi bioloogiline olend. Armastan sellegipoolest.

WorldService Project astub üles reedel, 31. märtsil Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu laval kell 23.30. Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles