"Soovime näidata Eesti muusikute mitmekülgsust": intervjuu Merli Antsmaaga

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede, 31. märtsi õhtul toimuva Tallinn Music Weeki jazzi lava kontsertprogrammi üks korraldajatest Merli Antsmaa jagab oma soovitusi ja muljeid festivalidest ning linnaruumist.

Mis on sinu lahedaim festivalikogemus?

Olen väga paljudel muusikafestivalidel käinud, samuti filmifestivalidel. Lemmikuid on muidugi keeruline välja tuua, kuna mitmed kogemused on vabatahtlikuna kaasa löömises, osad aga tavakülastajana olles. Lisaks oma nn kodufestivalile Jazzkaar, kus töötan, naudin alati ka suviseid Viljandi Pärimusmuusika festivale, kus olen ka vabatahtlik. Eelmisel suvel oli väga inspireeriv North Sea Jazz Rotterdamis, mis on Euroopa suurim jazzifestival. Selle programm on väga mitmekülgne ning kõige enam nautisin väiksemates saalides uusi artiste ning ka jazziklubis toimunud vestlusi artistidega.

Miks sa TMW raames oma üritust korraldad? Kas TMW ilma selleta ei saaks?

Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu väikse meeskonnaga soovime tuua nii publikuni kui ka Tallinn Music Weeki delegaatideni hea jazzmuusika – näidata Eesti muusikute mitmekülgsust, aga oleme valinud kavasse ka välismaalasi. Arvan, et meie jazzi lava rikastab Tallinn Music Weeki kava ning meil on väga hea meel programmi osa olla.

Millisele TMW kontserdile peale enda poolt korraldatu plaanid veel kindlasti minna?

Igal aastal tahaksin jõuda nii paljudele teistele lavadele ning lõpuks pean kurbusega nentima, et kõigile ei jõua. Tahaksin vaadata, mis Kultuurikatlas ja Balti Jaama paviljonis toimub. Tõsiselt hea energiaga ning peomeeleoluga on olnud ka Fenno-Ugri õhtud.

Milliste festivaliartistidega tasuks kõigil tutvust teha?

Väga suure poweriga on WorldService Project Suurbritanniast. Erki Pärnoja uus projekt Efterglow on väga hea. Loodan näha ka Timo Kaukolampi etteastet, kes on Soome K-X-P liider.

Mis on sinu lemmikkohad Tallinnas?

Naudin Telliskivi kanti ning rõõm on näha, et see ala laieneb ja areneb. Suve alguses avastasin sealt enda jaoks tänavatoiduala. Väga õdus ja mõnusa meeleoluga koht on ka Müürivahe Reval Café. Klubidest loomulikult Philly Joe’s jazziklubi.

Huvitavaim linn maailmas?

Ühed mu lemmiklinnad on Edinburgh Šotimaal ja Porto Portugalis.

Parim lugu, mida kõik võiksid kuulata?

Oh, head muusikat on nii palju! Aga esimese hooga soovitaksin GoGo Penguin’i “Hopopono”.

31. märtsi õhtul Telliskivi Loomelinnakus Vaba Lava teatrikeskuses toimuval üritusel astuvad üles mitmed tunnustatud muusikud ja kollektiivid nii Eestist kui välismaalt, muu hulgas montypythonlikult pöörane punk-džässi bänd WorldService Project Ühendkuningriigist, Eesti Muusikaauhindadel aasta naisartisti ja parima džässalbumi auhinnad noppinud Kadri Voorand koos Mihkel Mälgandiga ning Eesti džässi klassiku Tõnu Naissoo Hammond Trio.

Rohkem infot ürituse kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles