The Independent valis Tallinn Music Weeki maailma parimate talvehooaja festivalide hulka

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia populaarne veebiväljaanne The Independent koostas nimestiku välismaistest muusika- ja meelelahutussündmustest, mida britid peaksid talvehooajal külastama. Valitute seas leidis ühe parima talvefestivalina eraldi mainimist uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week.

Täna, 4. novembril avaldas The Independent artikli „Talvised muusikafestivalid 2016: parimad sündmused Euroopas ja mujal,” soovitades brittidele ühe sihtpunktina ka 2016. aasta märtsis Eesti pealinnas toimuvat Tallinn Music Weeki.

„Tegu pole lihtsalt keskpäraste kontsertide roduga,” nendib artikli autor Christopher Beanland. „Festivali avaõhtul mängis plaate lausa Eesti president isiklikult ning nad teevad seal kõik, mis võimalik, et festivali oleks kaasatud ka restoranid, kunstigaleriid ning Eesti võrratu pealinna Tallinna elanikud.“

Lisaks Tallinn Music Weekile olid The Independenti talviste tippsündmuste nimestikus teiste seas Prantsusmaal aset leidev uue muusika festival Trans Musicales, talendifestival By:Larm Norras ning Hollandis Groningenis toimuv Euroopa suurim ja olulisim esitlusfestival Eurosonic Noordeslag. Loe nendest lähemalt The Independenti artiklist.

Tuleval kevadel 27. märtsist 2. aprillini juba üheksandat korda toimuv rahvusvaheline uue muusika ning linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) tõmbab aasta-aastalt ligi üha rohkem välisesinejaid ning rahvusvahelist publikut. 1. novembri südaööks laekus festivalile esinemistaotlusi 1470 artistilt 59 riigist. Festivali muusikaprogramm kuulutatakse välja 2017. aasta veebruari alguses.

Lisaks õhtustele kontsertidele pealinna parimais klubides ja konverentsile Nordic Hotel Forumis toimuvad TMW raames tasuta pealelõunased „Linnalava“ kontserdid, vestlussari „TMW jutud” ning linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival „TMW maitsed”. Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“, Disainiturg ning avalikku linnaruumi hõlmav heli- ja arhitektoonika projekt. Lisainfot programmi kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles