Täna toimub Tallinnas esimene Creativity for Change Foorum

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsil esineb ka säästva elulaadi evangelist Tia Kansara.
Konverentsil esineb ka säästva elulaadi evangelist Tia Kansara. Foto: TMW pressimaterjal

Tallinn Music Weeki kahest osast koosnev konverentsiprogramm avati täna kell 10 NO99 teatris president Toomas Hendrik Ilvese kõnega. Creativity for Change maailmamuutjate-foorum jätkab NO99 teatris ning muusikatööstusele suunatud konverentsipaneelid stardivad kell 12:30 Nordic Hotel Forumis. 

Esimest korda toimuv Creativity For Change foorum (CFCF) toob Tallinna maailmamuutjad kunstist poliitikani, et arutada, mida saame ühiselt teha, et tehnoloogia leviku läbi lähenev neljas tööstusrevolutsioon viiks ühiskonda edasi avatuse, sallivuse, mitmekesisuse ja võrdsete võimaluste poole.

Konverentsiprogrammi avab kell 10:00 NO99 teatris president Toomas Hendrik Ilves. Presidendiga ühineb Kadri Liigi modereeritud avapaneelis “Suure pildi ja tulevikuvisiooni” üle Türgi kurdi päritolu ettevõtja ja Chobani asutaja Hamdi Ulukaya - president Obama globaalse ettevõtluse saadik (PAGE), UNHCR eminent advocate, kes 2015. aastal andis lubaduse annetada vähemalt pool oma 1,4 miljardi dollari suurusest varandusest maailma põgenikekriisi leevendamiseks.

Varem välja kuulutatud CFCF esinejate hulka on lisandunud RAPTivist Aisha Fukushima, kelle loodud globaalne hiphop-liikumine võitleb vabaduse ja õigluse eest, Mali lauljatar Fadimata Walet Oumar, kes oli sunnitud pärast muusika keelamist islamiäärmuslaste poolt oma kodumaalt lahkuma, Iraani muusikaprodutsent Ramin Sadighi ja Riigikogu Väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

Võrdsete võimaluste üle ühiskonnas arutlevad välisminister Marina Kaljurand, kunstnik, filmitegija ja aktivist iO Tillet Wright, Läti Euro-Pride 2015 kaaskorraldaja Kaspars Zalitis ja Palo Alto äriingel Fadi Bishara. Arhitektid Marco Casagrande ja Andrus Kõresaar, arenguabi ekspert Kilian Kleinschmidt ja ettevõtja Sten Tamkivi arutlevad tuleviku linna teemadel. Keskkonna küsimused toob kokku säästva elulaadi evangelisti Tia Kansara, „Teeme ära“ algataja Rainer Nõlvaku, Tampere Talo juhi Paulina Ahokase, Air Balticu asepresidendi Janis Vanagsi ja Europarlamendi liikme Julia Reda.

Uutest oskustest, mida tulevikuühiskond vajab, mõtlevad koos Computer Based Math asutaja Wolfram Conrad, Lingvist.io asutaja Ott Jalakas, Eesti Rahvusvahelise Kooli direktor Kathleen Naglee ja geeniteadlane Lili Milani. Kunsti, kultuuri ja loovuse ühiskondliku rolli üle arutlevad Soome „Live Aid“ korraldaja Thomas Noreila, Peterburi „Side by Side“ filmifestivali korraldaja Gulya Sultanova, Iraani muusikaprodutsent Ramin Sadighi ja RAPtivist Aisha Fukushima. Ilmar Raag küsitleb Fadimata Walet Oumari tema läbielamiste kohta Mali rahutus lähiminevikus.

UNHCR Hive projekti juht ja Ameerika kommunikatsiooniekspert Brian Reich arutleb koos Briti kirjaniku Ben Judah'ga, kes oma viimase raamatu jaoks materjali kogudes sukeldus inkognito Londoni kirevate etniliste kogukondade ellu, targa kommunikatsiooni olulisusest muutuste läbiviimisel. Nendega väitlevad Riina Raudne ja Sven Mikser.

Tallinn Music Weeki ning Creativity for Change foorumi peakorraldaja Helen Sildna sõnul on võrdsed võimalused, avatus teistsugusele ja tolerantsus uue suhtes vaba loomingut ja uuendusi toetava ühiskonna peamised alusväärtused ning eeldused: “Usume, et just loovus, andekate inimeste ühendatud pingutused ning pühendumus on see, mis aitab lahendada ka kõige põletavamad probleemid me ühiskonnas.”

Inglise keeles toimuvaid arutelusid saab jälgida otseülekandena Postimehe kodulehel www.postimees.ee 

Lisainfo esinejate ja ajakava kohta: www.creativityforchangeforum.com

Jälgige konverentsi Facebookis ja Twitteris. @CFCForum #CFCForum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles