Täna TMW-l õhtused kontserdid pealavadel ja avapidu Kultuurikatlas

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASBJØRN
ASBJØRN Foto: TMW pressimaterjal

Täna, neljapäeval, 31. märtsil algavad Tallinn Music Weeki õhtused klubikontserdid. Muusikaprogrammi suur avamispidu peetakse Kultuurikatla kolmes saalis. Von Krahlis esinevad Taani uue muusika esindajad, Kloostri Aidas esitletakse soome-ugri pärimust ja etnoelektroonikat, kinos Sõprus ja Sinilinnus indie-artiste meilt ja mujalt. Jätkuvad linnalava-kontserdid, avalikud vestlused, kunstiprogramm ning restoranifestival „TMW maitsed“. TMW festivalipassid on läbi müüdud, kontsertide üksikpiletid on saadaval Piletilevis.

Kell 12:00 leiab aset TMW linnalava programmi põnevamaid sündmusi – Telia, Spotify ja TMW “Tee oma pidu” finaal ehk Jüri Pootsmanni ja bändi kontsert trammis nr 4. Trammikontsert toimub kell 12:00-12.30 Tondi-Ülemiste suunal liikuval trammil. Tramm väljub 11:46 Tondilt, pooletunnine kontsert algab kell 12:00, kui tramm jõuab Foorum Keskuse ees asuvasse Hobujaama peatusesse. Lisainfo: www.facebook.com/events/829958287131807

Kell 15:15 jätkuvad linnalava kontserdid Solarise Apollo raamatupoes, kus meie bändide kõrval astub üles Iraani elektroonilise ambient-fusioni bänd Barfak. Tasuta pealelõunased kontserdid toimuvad täna muuhulgas Homeart sisustuspoes Telliskivis, Mustas Puudlis, kohvibaari August skandinaavialikus miljöös ja Noblessneri sadamas asuvas TMW veebi- ja kujunduse looja disainibüroo Haiku kontoris. Kell 17:30 Haiku algavast linnalava kontserdist näeb Viljandi Vibes toel TMW veebis ka otseülekannet. Ka toimub täna Tuulikki Bartosiki ja Sofia Rubina „kodukontsert“ Kuristiku tänaval. Lisainfo: tmw.ee/et/kava/city-stage/2016-03-31  

Kell 16:00 saab Hobusepea galeriis (Hobusepea 2) kohtuda „TMW kunst“ näituste kavas figureeriva kunstnike tandemiga Art & Helena. Art Nõukas ja Helena Keskküla tutvustavad oma teoseid, installatsioonikunsti põnevat maailma, duetti-duelli koostöös ning kunstitudengi ja noore kunstniku igapäevast elu ja tulevikuväljavaateid. Lisainfo: tmw.ee/et/programm/kunst

Kell 17:00 toimub avalike vestluste sarja „TMW jutud“ raames festivali pop-up kohvikus Disaini- ja Arhitektuurigaleriis arutelu „Kui poliitika sekkub muusikasse“. Kunsti ja muusikaga tegelemisest konfliktitsoonis räägivad TMW-il esinevad Iraani ja Liibanoni artistid ning Liibanoni kontsertagentuuri Beirut Jam Sessions esindaja Anthony Semaan. Vestlust modereerib Raadio 2 saatejuht Maarja Merivoo-Parro. Lisainfo: tmw.ee/et/programm/jutud

Kell 18:30 jätkavad „Jutud“ kohvikus Must Puudel, kus Eesti tudengisatelliidi ESTCube-1 programmi algataja ja juhendaja Mart Noorma arutleb, kuidas maailma mõistmise kaudu oma elu paremini juhtida. Lisainfo: tmw.ee/et/programm/jutud 

Kell 18:45 algab õhtuse muusikaprogrammi esimene kontsert kinos Sõprus Eesti Pops esitluslaval, kus muuhulgas kuuleb Erki Pärnoja sooloalbumi "Himmelbjerget" ettekannet põneva rahvusvahelise koosseisuga. 

19:00-20:00 algavad kontserdid üle linna – Von Krahlis SPOT toimuval SPOT on Denmark õhtul esinevad Taani uue muusika esindajad; Kloostri Aidas esitlevad Fennougria selts ja DJ-rühmitus „Maailmamustrid“ soomeugri pärimusmuusikat, Tuva kõrilaulu ja etnoelektroonikat ning Klubis Sinilind toimuval Liina & Karl esitluslaval kuuleb teiste seas Kanada indiebändi Yukon Blonde ja Austraalia dad-rocki gruppi The Elliots. 

Kell 19:00 saabub muusikaprogrammi üks kõrghetki Kultuurikatla Black Box saalis, kus kõlab briti cross-over helilooja Gabriel Prokofievi "Concerto for Turntables and Orchestra", esitajaiks kammerorkester Klaaspärlimäng Sinfonietta ja maailmameistrist Briti plaadikeerutaja DJ Mr Switch. Samal kontserdil kuuleb Norra keelpilliduo Mari ja Håkon Samuelseni esituses Peeter Vähi teost „Reminiscences of Youth“. Festivali Klaaspärlimäng kureeritud erikontserti juhatab maailmakuulus dirigent Kristjan Järvi. Piletid hinnaga 18.00 EUR on müügil Piletilevis. Eraldi eelregistreerimine vajalik, kohtade arv on piiratud!

Kell 20:00 algab õhtuse muusikaprogrammi ametlik avamispidu Kultuurikatla kolmes saalis. Black Boxis esinevad Soome punkelektroonikute punt K-X-P, briti postpunki legend The Membranes koos Eesti kammernaiskooriga Sireen ning alati laitmatut audiovisuaalset elamust pakkuv I Wear* Experiment. Katla väikeses saalis astub teiste seas üles rahvusvahelisel moodsa muusika väljal tuntust koguv Eesti juurtega Kanada kontseptuaalse elektroonika artist Kara-Lis Coverdale.

Katelde saali kaaperdab taas mullusel festivalil menukalt debüteerinud klassikalise muusika reiv eesotsas belglasest „ühemehe-revolutsiooni“ Brendan Jan Walsh’iga. Klassikareivi looja Walsh ise esineb sündmusel aliase DJ Mengel all koos hollandlasest klassikaspetsi Arthur Gumsi ehk DJ Berg’iga.

Süvatantsumuusika toimet testivad back-to-back plaadisetiga ka kaks Valgetähe teenetemärgi kavaleri – helilooja Tõnu Kõrvits ja DJ Raul Saaremets. Eile esmaesitletud Musicity Tallinn linnamuusika kollaaži toovad täna Katlasse BBC Radio 3 saatejuht Nick Luscombe, briti psühhedeelse tantsuroki koosluse Death in Vegas asutaja ja rühmituse Bedroom Dance Community soundimeister Steve Hellier ning Üle Heli festivali korraldaja, elektronmuusik Aivar Tõnso. 

Terve nädala vältava TMW kolmepäevane muusikaprogramm kestab alates tänasest kuni laupäeva, 2. aprillini, hõlmates kõikvõimalikke muusikastiile folgist elektroonikani ja indiest metalini. Kava sisaldab ka klassikalise ja nüüdismuusika heliloojate ning interpreetide kava, Soome parimate festivalide Flow ja Tuska esitluslavasid ning briti plaadimärgi FatCat Records ja Üle Heli festivali kureeritud nüüdismuusikat, avangardi ja folki ühendavat klubiõhtut ning hüperrealistlikku reivi Lennusadamas. Lisainfo: tmw.ee/et/programm/muusikafestival 

Homme avatakse TMW muusikatööstuse konverents, Creativity For Change Forum ja Tallinn Craft Beer Weekend ning laupäeval Disainiturg. 

TMW festivalipassid on läbi müüdud. Kontsertide üksikpiletid on müügil Piletilevis. Juba ostetud festivalipasse saab käepaelte vastu vahetada TMW infopunktis Viru Keskuse aatriumis ning TMW pop-up restoranis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles