TMW kontserdiülekanne: The Princes

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval kell 17.30 esineb Viru keskuses TMW raames Eesti ansambel The Princes ja Postimees teeb sellest otseülekande.

The Princes'e muusikat on tavaliselt määratletud progerockina, kuid samas sisalduvad selles ka viited žanritele nagu psühhedeelne pop ja rock, bluus, funk, metal, muusikal ja ooper. Progerocki suunast on The Princes olnud inspireeritud ansamblitest nagu Genesis, Dream Theater, Muse, Tool ja King Crimson. Popilikumast küljest ning eriti vokaalse nurga alt võib välja kuulda biitlite ja Queeni mõjusid. Ansambli kõlapilt kujuneb elementidest nagu vanakooli klahvpillisoundid, virtuoossed bassiliinid, tehnilised trummipartiid ja jõulised kitarrikäigud. Salm-refrään-struktuure pole kõrvale heidetud, küll aga nihkuvad need vahel tagaplaanile. Jättes kõrvale tehnilised üksikasjad, on lõpuks tegemist ikkagi rock’n rolli vahetu energia ja emotsiooniga, mida projitseeritakse läbi eri prismade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles