PÄEVAINTERVJUU Helen Sildna Tallinn Music Weekist: oleme täna üks Euroopa olulisim uue muusika festival

Marian Võsumets
, saatejuht-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna juhatas Postimehe otsestuudios alanud Tallinn Music Weeki sisse festivali eestvedaja Helen Sildna.

«Saime alguse muusikafestivalina ja muusika on siiani meie peamine käivitav mootor,» ütles Sildna festivali mastaapi kommenteerides. Tänaseks on Tallinn Music Week juba laiemalt linnakultuurifestival, mille raames toimuvad vestlusõhtud, toidufestival, konverentsid ja on avatud mitmed kunstigaleriid.

Pärast eelmise aasta festivali tundus meeskonnale, et tuleb festival ümber nimetada. «Tallinn Music Week on muusikast käivitatud linnakultuurifestival, mis on pühendatud uutele ja huvitavatele kunsti ja loovuse vormidele. See on uudishimulikule inimesele, kes on huvitatud maailmas toimuvast.»

Sildna lisas, et tänapäeva inimene tarbib infot väga laial skaalal, millest tõukus ka vestlussarja käivitamine: «Teemade valik lähtub aktuaalsusest ja sellest, mis meid ennast huvitavad.»

Sel aastal soovis muusikafestivalil üles astuda 1500 artisti üle maailma 50 riigist, kellest 250 pääses osalema.

«See on päris tugev konkurents ja meile hästi julgustav. See on tõestus, et muusikutele on sellest festivalist kasu. Rahvusvahelised bändid hangivad ise oma lennud, esinemistasu nad selle eest ei saa. Nende soov siin nähtud saada on meile suureks julgustuseks.»

Tallinn Music Weekilt on alguse saanud paljude bändide edulood, sealhulgas Venemaa, Taani, Soome, Saksamaa ja Inglismaa artistid.

«Meid loetakse tänaseks üheks olulisemaks Euroopa uue muusika festivaliks,» lisas Sildna ning tõdes, et Tallinn on sellise ettevõtmise jaoks suurepärane linn – kompaktne ja kergesti navigeeritav.

TMW programmis on esindatud kõikvõimalikud muusikastiilid põrandaalustest tulevikunimedest edetabelite tippudeni, folgist elektroonikani, indiest metalini, sisaldades ka laiahaardelist klassikalise ja nüüdismuusika heliloojate ning interpreetide programmi.

Postimees teeb Tallinn Music Weekilt arvukalt otseülekandeid, mille kavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles