Tallinn Music Weeki päeva kooslus on Laika Virgin

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laika Virgin
Laika Virgin Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Laika Virgin on üks ärevama ajalooga Eesti alternatiivroki kollektiive. 2010. aastal kahe sõbra koostöös sündinud projekt tõusis kiirelt kohaliku muusikamaastiku üheks säravamaks täheks. 2012. aasta Eesti Muusikaauhindade galal pärjati selle kinnituseks ansambli debüütplaat Aasta Alternatiivalbumi tiitliga. 

Pärast lugematuid kontserte Eestis ning üksikuid ülesastumisi välisriikides, otsustas bänd aja maha võtta, et valmis meisterdada uus kauamängiv. Laika Virgini teine stuudioalbum “-+-=+” ilmus mullu septembris. 

Uuele albumile eelnenud bändi sisene verevahetus on toonud kaasa varasemast mitmekesisema kõlapildi. Laika Virgin segab oma loomingus hip-hopi, alternatiivrokki ja elektroonikat. Kõlavad fuzzised kitarrid, rasked trummid-bassid, laulev räpp ja surisevad süntesaatorid. Bändi uut helipilti on võrreldud seguga Red Hot Chili Peppersist, Beckist, Gorillazest ja Radioheadist.

Balti filmi- ja meediakooli välistudengite initsiatiivil valmis ansamblist hiljuti lühidokumentaal. Film "Hands, Knees And a Dream” võeti üles pisteliselt kolme kuu vältel, mil Laika Virgin andis oma vastvalminud albumi "-+-=+" esitluskontserte. Audiovisuaalne retk viib vaataja prooviruumidest Vilnius Music Week’ile ning toob sealt ka tagasi, otse loo "Lavender" muusikavideo võtteplatsile.

Bänd astub kuulajate ette reedel, 1. aprillil kell 15 tasuta Linnalava programmis kohvikus Must Puudel ning samal õhtul 21.45 klubis Woodstock/Rockstar’s, ürituse kohta leiad infot siit.

Vaata uut lühidokumentaali bändist siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles