TMW päeva artist on Sädelev Kass

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sädeleva Kassi kontsert Uues Maailmas
Sädeleva Kassi kontsert Uues Maailmas Foto: Darko

Sädelev Kass on folktroonika duo, mille muusika on psühhedeelne, kaunis, ergutav ja uinutav. Õige pea astub bänd kahe kontserdiga üles ka Tallinn Music Weekil.

Sädelevas Kassis musitseerivad Elerin Velling (vokaal, live-elektroonika) ja Eerik Kändler (kitarr, live-elektroonika). Ansambel sündis 2010 aastal folgibänd Mantra Gora tegemise kõrvalt. “Mingid ideed ja lood tekkisid juba siis, panime need ikkagi kirja ja salvestasime ära, aga me ei esitanud neid Mantra Gorana. Esialgu polnud otseselt plaanis uut bändi teha, aga mingi mõte kogu aeg susises,” rääkis Kändler portaalile Rada7.ee

Sädeleva Kassi muusikas segunevad soome-ugri ja slaavi pärimusmuusika mõjutused klubi rütmide ja vana hea rock’n rolliga. Elerin Vellingu hääl võtab kuulaja enda kuldsesse haardesse ja viib ära kuskile kaugele unelema, et siis jälle tantsurütmide ja mantratena korduvate kitarrikäikude saatel ta sealt tagasi tuua. 

Bändilt ilmus 2013. aastal kauamängiv “Muusika”. Elerin Velling ja Eerik Kändler on mõlemad õppinud Eesti Kunstiakadeemias ning lisaks musitseerimisele tegelevad aktiivselt kunstiga. “Kui me midagi teeme, siis reeglina oma töö pealt me kokku ei hoia. See on low-budget kunstiteema: oludega kohandumine ja improvisatsioon. Meile meeldib asju omamoodi teha,” ütles Velling portaalile Rada7.ee.

Sädelev Kass annab Tallinn Music Weekil kaks kontserti: neljapäeval 31. märtsil kell 16.15 esineb bänd tasuta Linnalava programmi raames kohvikus August ning reedel, 1. aprillil astub kooslus kell 23.30 üles Rada7.ee esitletavas programmis Sinilinnus.

Vaata Sädeleva Kassi videot Muusika siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles