TMW tänane artist on Pixelord

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pixelord
Pixelord Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Moskvast pärit artist Pixelord toob kuulajateni rafineeritud ning emotsionaalse segu helidest, mille ühisnimetajaks võib märkida elektroonilise muusika maailma. 

Pixelordi kodanikunimi on Aleksei Devijanin, tema muusikas kohtuvad üheaegselt karmus ja  leebus. Videomängude fännist Pixelordi peetakse üha pöörasemalt areneva vene biidiskene raskekaallaseks, kes armastab 8-bitiseid Nintendo loope ja tulevikuhelidega sahkerdamist. 

Pixelord kuulub pigem nende produtsentide sekka, kelle jaoks on saund palju domineerivam nähtus kui konkreetne muusikažanr. Sestap keeb tema unikaalses bassimuusika katlas ühtviisi hästi futuristlik bass, footwork, garage ja grime.

Viimastel aastatel on artist andnud välja oma muusikat selliste plaadifirmade alt nagu Error Broadcast, Leisure System, Infinite Machine ja Hit & Hope ning pälvinud seejuures kriitikute heakskiidu. 2014. aastal astus Pixelord esimest korda üles Venemaa Boiler Roomis ning käis tuuril USA-s ja Hiinas. Mullu valmis aga Pixelordil koostöös Marcos Zotes’iga teos, mis on mõeldud Moskva videokaardistamisega tegeleva installatsiooni heliribaks. 

Pixelord astub Tallinn Music Weeki lavale 2. aprillil kell 23.30, kui Eesti Meremuuseumi Lennusadamas toimub TMW finaalakordina elektroonilise muusika õhtu. Vaata sündmuse infot lähemalt Facebookis.

Kuula artisti värskeimat pala Cyber Hug siin:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles