TMW mastaapne finaalakord: elektroonilise muusika ja visuaalkunsti öö Lennusadamas

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW finaalakord toimub 2. aprilli ööl Lennusadamas.
TMW finaalakord toimub 2. aprilli ööl Lennusadamas. Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Tänavuse Tallinn Music Week festivali finaalakordiks on laupäeval, 2. aprillil toimuv klubiöö Lennusadama vesilennukite angaaris. Lennusadam on elektrooniliste helide ja visuaalkunsti päralt ning erakorraliselt on muuseum avatud hiliste öötundideni.

Laupäeval, 2. aprillil toimuv elektroonilise muusika ja visuaalkunsti öö pakub Tallinn Music Weeki raames erakordset võimalust kogeda hüperrealistlikku tööstushoone-reivide atmosfääri Tallinna grandioosseimas muusemis – Lennusadama ajaloolises vesilennukite angaaris. Laevavrakkide, meremiinide ja simulaakrumitega militaaresteetilises miljöös loovad vaid sel ööl metalselt pulseeriva helikujunduse regiooni underground tantsumuusika suunanäitajad.

Motobor. Foto: TMW pressimaterjal
Motobor. Foto: TMW pressimaterjal Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Audiovisuaalne rännak Lennusadama müstilises ookeanipõhja meenutavas keskkonnas algab kell 21. Esimeseks muusikaliseks etteasteks on kohaliku acid techno produtsendi ja modulaarsüntesaatorite meistri Motobori improkava. Tema järel pakub raudbetoonkoorikust kolossi tööstusliku pulsiga ühilduvat plaadisetti Poola uuekooli tegijaim house’i DJ ja produtsent Matat Professionals.

Matat Professionals. Foto: TMW pressimaterjal
Matat Professionals. Foto: TMW pressimaterjal Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Peo tipptunnid kuuluvad idanaabritele – pool tundi enne südaööd astub pulti Vene bassimuusika raskekaallane Pixelord, kelle ainuomase kõlaga stiilideülest mash-up toodangut on väljastanud mitmed hinnatud tantsumuusika leiblid nagu Car Crash Set, Civil Music ja Leisure System.

Pixelord. Foto: TMW pressimaterjal
Pixelord. Foto: TMW pressimaterjal Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Sõna otseses mõttes astub Pixelordi kandadele tema kaasmaalasest spirituaalse techno saadik, helidisainer Moa Pillar, kelle üle mastaapse betoonkonstruktsiooni kaikuva „taevaliku reivi“ järel saabub tõhus laadung jõulist muskliteknot Leedu tandemilt Endie&Kameu

Endie&Kameu. Foto: TMW pressimaterjal
Endie&Kameu. Foto: TMW pressimaterjal Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Hommiku eel toob toob peolised audiovisuaalselt allveerännakult taas mandrile ning taastab 21. sajandi helidest raputatud tsaariaegse jäämurdja Suure Tõllu ja 80-aastase allveelaeva Lembitu rahu kassetisahinast ja kosmosetolmust põimitud live-setiga kohalik helivõlur kadajane. Peo visuaali loob Von Krahli teatri videokunstnik Emer Värk.

Vaata sündmuse infot lähemalt siin.

Vaata ka Pixelordi Moskva Boiler Roomi DJ-setti siin:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles