TMW päeva kooslus on MiaMee

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MiaMee
MiaMee Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Magusa fassaadi taga peituvad tumedad vokaalfantaasiad, eesti parimad instrumentalistid ja jõulised elektroonilised biidid. MiaMee liikmed on juba muusikamaailmas ilma teinud muusikud, ometi pole bändi puhul tegemist tüüpilise publikulemmikuga.

Graatsiliselt üle meloodiate libisedes ja läbi võimsate müsteeriumide võrsudes, on MiaMeed kutsutud ka Eesti Emiliana Torriniks või Björkiks. Debüütalbum "Some Other Me" on leinud ainult head ja väga head vastukaja.

Sander Udikas on kirjutanud ajakirjas Muusika: “Liina Saar on olnud juba aastaid üks meie kõige ilusama tämbriga naislauljaid. Tema sume, suitsune hääl sobib kui valatult kokku jazziga ja, nagu tõestab album “Some Other Me”, ka teistegi stiilidega. Väga mitmekesise stiilipaletiga plaadi põhitoon on lüüriliselt autobiograafiline." 

Ivo Heinloo on aga kultuurilehe Sirp veergudel kirjutanud, et Liina Saare erilaadne intonatsioon inglise keeles laulmisel mõjub kuidagi ebamaiselt ja duoga Kerikmäe-Soo on leitud väga hea klapp.

Tiiu Laks ERR kultuuriportaalis leiab, et Liina Saare vokaal paneb kuulaja tõmbama tugevaid paralleele islandi lauljatari Emiliana Torriniga: "See on värvikas kontrast pehme ja armsa ning tugeva ja särtsaka vahel. Kohati kergelt lapselik vokaal on täis võimsat lüürikat, omamoodi kiusu ja energiat ning kantud elektroonika ja kitarride pooltumedatest meloodiatest." 

MiaMee astub Tallinn Music Weekil üles kahel korral: reedel, 1. aprillil esineb kooslus kell 19.30 Vabal Laval ning laupäeval kell 16.45 antakse tasuta kontsert Linnalava programmi raames Telliskivi loomelinnakus asuvas Renard Coffee Shop’is. 

Vaata Vaba Lava ürituse infot lähemalt Facebookis ning Linnalava kontsertide ajakava siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles