Tallinn Music Weeki päeva kooslus on Kadri Voorand Quartet

Tallinn Music Week
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand
Kadri Voorand Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Kadri Vooranda hinnatakse kui Eesti üht omanäolisemat noort jazzlauljat ja heliloojat, kes on pälvinud nii Noore Jazzitalendi kui ka Danske Jazziauhinna ning saanud tunnustust mitme teise ansambliga, nende seas ka vokaalansambel Estonian Voices. TMW jazziprogrammis esitleb ta oma kvartetiga uut albumit.

Kadri Voorandit hinnatakse kui Eesti üht omanäolisemat noort jazzlauljat ja heliloojat. Mullu pälvis ta Aasta Jazzartisti Auhinna. 2008 võitis Voorand Noore Jazzitalendi auhinna, aastal 2009. esitles Voorand oma debüütalbumit „Tunde kaja“, mis ilmus 2011. aastal ka Saksamaal. 

2012. aastal esitles Kadri väga edukalt oma trio albumit "Kosmogooniline etüüd", mis jõudis ka Euroopa Jazziajakirjade edetabelitesse. 2011. aastal moodustas ta vokaalansambli Estonian Voices, mis võitis Eesti Muusikaauhinnad 2015 parima jazzalbumi tiitli. 2014. aastal võitis lauljanna Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastaauhinna. 

Hedvig Hanson on Postimehes iseloomustanud Kadri Voorandit järgmiselt: „Muusikas end vabaks lastes ei püüa ta publikule meeldida, tähtis on vaid avanemine ja täielik ausus, iseenese, muusika, teiste muusikute suhtes. Ainult nii saab olla aus ka publiku suhtes. Tema tehnilised oskused koos elektrooniliste abivahenditega annavad võimaluse teostada kõige meeletumaid ideid. Tulemus on igatahes kõrgema kunstilise tasemega, täiesti omalaadne, enneolematu muusika.“

Voorandi kõrval teevad kvartetis kaasa Virgo Sillamaa kitarridel, Taavo Remmel kontrabassil ning Ahto Abneri hooleks on trummid.

Kadri Voorand Quartet astub Tallinn Music Weekil üles reedel, 1. aprillil kell 22 Vabal Laval. Kell 23.30 esineb aga sealsamas kooslus Voorand/Koikson/Sooäär/Daniel. 

 Vaata kontserdi kohta lisainfot siit: www.facebook.com/events/204864956531863/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles