TMW restoraniprogramm "Maitsed" peibutab kvaliteediga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvirikka toidu poolest tuntud Umami osaleb TMW restoraniprogrammis "Maitsed" ja võõrustab ka unikaalset TMW x UMAMI Art+Food+Music õhtusööki.
Värvirikka toidu poolest tuntud Umami osaleb TMW restoraniprogrammis "Maitsed" ja võõrustab ka unikaalset TMW x UMAMI Art+Food+Music õhtusööki. Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Tallinn Music Weeki programm „Maitsed“ on tänavu suurem kui eales varem. Lisaks üleilma tunnustatud põhjamaisele gurmeele ning Eesti toorainele keskenduvatele restoranidele on kavas esindatud ka mitmed eksootilisemad rahvusköögid. 

Pop-up restorani kõrval, mis taaskord avab oma uksed Disaini- ja arhitektuurigaleriis pakub “TMW Maitsed” programm erimenüüsid ja –soodustusi 24 söögikohas kogu Tallinnas. Tegu on TMW festivalimeeskonna lemmiksöögikohtadega Tallinnas, vankumatuks valikukriteeriumiks värske ja maitsev toit. 

Teiste seas on restoraniprogrammis esindatud nii Vana Euroopa toidutraditsioonide edasikandja Gloria kui eestimaisele toorainele keskenduv moodsa köögikunsti meka MEKK. Samuti on festivali restoranide nimistus terviklikult puhast elamust pakkuv Von Krahli Aed, taimetoidu- ja veganirestoran Vegan Restoran V, värvirikka toidu poolest tuntud Umami Resto.

Samuti  on programmis vaba ja piirideta „fusion-confusion“ köök Kolm Sibulat, ülelinna parima heliribaga Skandinaavia stiilis kohvik ja kokteilibaar August ning hoogsalt eklektilise sisekujundusega Manna La Roosa. Sel aastal on „Maitsed“ valikusse lisatud ka pealinna toidukaarti ilmestavad rahvusköögid – India, Tai ja Hiina köögi parimaid palasid pakkuv Bollywood, Korea restoran Gotsu ning Solarise keskuses asuv Jaapani toidupood ja kohvik Tokumaru. 

Tokumaru jaapanlasest peakokk Daigo Takagi rõõmustas võimaluse üle osaleda TMW „Maitsed“ programmis, öeldes puhtas eesti keeles: „Ma usun Eesti tulevikku. Eesti on viimasel ajal nii palju arenenud. Seda on näha ka sellest, et eestlaste maitsemeel on avatumaks muutnud.” 

Takagi lisas, et tal on hea meel selles osaleda ja koos eesti rahvaga edasi areneda jaapani toitu ja kultuuri pakkudes. “Toit on kultuur nagu muusika, toit teeb inimesi õnnelikuks nagu hea muusik. Ma soovin südamest, et TMW-il osalejad avastaksid uusi maitseelamusi meie juures ja saaksid hea energiat,“ lausus Takagi.

Varemgi „Maitsed“ programmis figureerinud Leib Resto ja Umami Resto peremees Kristjan Peäske rõõmustas võimaluse üle taas TMW tegemistes osaleda: „Meie jaoks on koostöö Tallinn Music Weekiga alati väga põnev olnud. Ühelt poolelt võimalus olla osa sedavõrd vingest festivalist nagu seda TMW on. Lisaks toob see festival meile külla uusi ja põnevaid külalisi. Mida rohkemat võiks üks restoran tahta!“

Kõigi „TMW maitsed“ programmi kuuluvate restoranide peakokad panevad festivali tarbeks kokku ka oma lemmiktoorainetest koosneva erimenüü.  Restoranide eripakkumised kehtivad terve festivali vältel, 28. märtsist 3. aprillini. Festivalipassi omanikele kehtivad soodustused. 

Restoranide tutvustused leiad siit: http://tmw.ee/et/programm/maitsed/restoranid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles