Kristjan Järvi ja DJ Switch võluvad Kultuurikatlas muusikauuendusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Järvi
Kristjan Järvi Foto: Tallinn Music Week pressimaterjal

Maailma dirigentide tippklassi kuuluv Kristjan Järvi naaseb kodumaale, et esineda Tallinn Music Weekil koos Ühendkungriigi nimekaimate plaadikeerutajate seltskonda kuuluva DJ Mr Switch’iga.

Kristjan Järvit on nimetatud üheks klassikalise muusika maastiku kõige elutargemaks ja innovatiivsemaks programmiloojaks. Järvi realiseerib oma uuenduslikke ideid nelja muusikakollektiivi kaudu, olles ühtaegu Euroopa vanima ehk Leipzigi MDR raadio sümfooniaorkestri peadirigent ning juhtides samal ajal Gstaadi festivali orkestrit. Samuti on ta New Yorkis asuva klassika-hip-hop-jazz grupi Absolute Ensemble asutaja- peadirigent ning alusepanija ja dirigent Balti Noorte Filharmooniaorkestris.

DJ Mr Switch, keda tuntakse ka Anthony Culverwelli nime all, on üks Ühendkuningriigi talendikamaid ja edukamaid plaadikeerutajaid. Teda iseloomustades tuuakse tihti välja tema mitmekülgsus DJ-na ning samuti on tegu meistriga, kes valdab oskuslikult scratchimist ja on võitnud korduvalt rahvusvahelisi mainekaid DJ-konkursse. 

31. märtsil kell 19 toimub Kultuurikatla Black Box saalis briti cross-over helilooja ja radikaalse muusikauuendaja Gabriel Prokofievi “Turntable Concerto” ettekanne, mis sünnib dirigent Järvi, kammerorkestri Klaaspärlimäng Sinfonietta ja maailmameistrist DJ Mr Switchi esituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles