Karameel: mis saab olla naljakam kui keegi, kes üritab meeleheitlikult kasvatada keldris tomateid?

Copy
Foto: Angarita

Balti Jaama külje all lainetav kogukonnalokaal Uus Laine on TMW-ks pannud kokku oma esitlusõhtu Laine Live. TMW viimasel päeval astuvad publiku ette seikluslikud artistid nii siit kui kaugemalt, kelle seas ka värske kultusbänd Karameel.

Karameel on duo, kuhu kuuluvad Karl ja Meel, kes teevad kergemeelset lo-fi sugemetega unenäopoppi, millel on retrohõnguline atmosfäär ja mängulised sõnad. Ise nimetavad nad seda kurbade isade muusikaks.

Meel võttis ette tänavuse TMW küsimustiku, et saaksime bändiga ähemalt tutvust teha!

3 asja, mis teevad Karameelist just Karameele?

Kolm asja, mis teevad Karameelest just Karameele on meie unikaalne helikeel, sügavamõttelised sõnad ning eristuv lavapersoonika.

Miks kurvad isad ja mitte rõõmsad emad?

Kurvad isad on lihtsalt naljakamad. Mis saab olla naljakam kui keegi, kes üritab meeleheitlikult kasvatada keldris tomateid?

Millist atmosfääri loodate enda muusikaga luua?​

Oma muusikaga soovime luua intiimse ja mõrumagusa atmosfääri, mis kutsub esile sügavaid emotsioone ning pakub kuulajatele võimalust elada kaasa isiklikule kogemusele.

Viimane lugu, mida kuuldes tekkis samastumistunne?

Viimane lugu, mis meid kõnetas, oli lugu sellest, kuidas üks klarnetimängija oma instrumendi metsa kaotas ja seejärel avastas, et see on tegelikult terve aja tema auto tagaistmel olnud. Tõeline emotsioonide virr-varr!

Kellesse või millesse viimati armusite?

Viimati armusime... ilmselt mõnda uude muusikastiili, millest keegi veel kuulnud pole. Ainult, et see sai peavooluks enne, kui me seda jagada jõudsime.

Kirjeldage oma viimast unenägu.

Viimane unenägu oli täis lendavaid hobuseid ja igasuguseid muid asju, millel polnud mingit seost reaalsusega. Aga teate ju küll, unenäod on nagu Karameele kontserdid – kummalised ja meeldejäävad.

Nimetage 4 ajaloolist või väljamõeldud tegelast, kelle kutsuksite õhtusöögile. Miks?

David Lynch, Benjamin Reichwald, Judy Garland ja Reigo.

Mis on esimene märk sellest, et olete milleski edukas?

Esimene märk edukusest on see, kui meie muusika hakkab jõudma inimesteni ja puudutama nende südameid. Samuti, kui näeme publiku reaktsioonist, et meie sõnum on kohale jõudnud.

Millist uut harjumust tahaksite endas juurutada?

Uue harjumusena tahaksime rohkem aega pühendada loomingulisele protsessile ja sügavamale enesearengule, et tuua oma muusikasse veelgi sügavamaid kihte ja emotsioone.

Mida ootate kõige enam aastal 2024 muusikast?

Aastal 2024 ootame muusikamaastikult rohkem üllatuslikke koostöid ja vähem pealiskaudseid trende. Lõppude lõpuks, kellele meeldib igav muusika?

Aga Tallinn Music Weekilt?

Tallinn Music Weekilt ootame eelkõige võimalust kohtuda kummaliste inimestega. Äkki saame isegi koostööd teha kohaliku kirbuturu müüjaga – tervislik suundumus jäätise asemel!

Karameel astub üles laupäeval, 6. aprillil Uues Laines toimuval esitlusõhtul Laine Live. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles