President Ilves, Burning Man’i lugu ja Euroopa muusikatööstuse teetähised TMW konverentsil

TMW
Copy
Foto: TMW pressimaterjal

Järgmisel nädalal rahvusvahelise festivali Tallinn Music Weeki (TMW) raames toimuval konverentsil on fookuses Keychange’i uus etapp, Liveurope’i tormiline kümnend, kõrbefestivali Burning Man lugu, muusika-ja tehnoloogiasektori vahelised sillad, kliimamuutused ja Maa autoriõigused.

Järgmisel nädalal rahvusvahelise festivali Tallinn Music Weeki (TMW) raames toimuval konverentsil on fookuses Keychange’i uus etapp, Liveurope’i tormiline kümnend, kõrbefestivali Burning Man lugu, muusika-ja tehnoloogiasektori vahelised sillad, kliimamuutused ja Maa autoriõigused.

  • TMW 2024 konverents toimub Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses järgmisel nädalal, 5.– 6. aprillil. Konverentsi ajakava on nüüd avalik TMW kodulehel.
  • Konverentsi programm valmib koostöös muusikatööstuse arenduskeskuse ja ekspordikontori Music Estoniaga.
  • TMW PRO passid on müügil TMW vebipoes.

Konverentsi uute kõnelejate seas on president Toomas Hendrik Ilves, Burning Man’i projekti linnaplaneerimise asedirektor Bryant Tan, e-residentsuse programmi juht Liina Vahtras ja PRS Foundation juht Joe Frankland.

Toomas Hendrik Ilves, Music Estonia tegevjuht Ave Sophia Tölpt ning TMW asutaja ja juht Helen Sildna avavad konverentsi tervituskõnedega reedel, 5. aprillil kell 10.

“Mis toond on meid siia, see enam edasi ei vii,” ütles president Ilves 2014. aastal Eesti iseseisvuspäeva kõnes, viidates nii infotehnoloogia pöördelisele ühiskondlikule mõjule kui ka Donbassi relvakonfliktile. Juhindatuna sellest ajaloolisest kõnest ja muusikatööstuse soolise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange uut etappi sisse juhatavast manifestist “Rewind Fast Forward”, võtab konverensti avapaneel luubi alla muusikasektori viimase kümnendi märgilised muutused ja tulevukuvisioonid. Vestlust juhib Euroopa muusikaeksportijate vahetuse (EMEE) uuringute koordinaator Virgo Sillamaa.

Keychange’i liikumise algatajast sihtasutuse PRS tegevdirektor Joe Franklandijuhtimisel toimub Keychange 2.0 manifesti esitlus, mis tõstab esile muusikatööstuse soolise võrdõiguslikkuse edendamise 2020–2023 edulood ja valdkonnad, mis vajavad suuremaid muutusi.

Euroopa märgilisi elavmuusika toimumispaiku ühendav organisatsioon Liveurope tähistab kümne tegevusaasta täitumist üleeuroopalise talendi, solidaarsuse ja koostöö edendajana. Liveurope’i peakoordinaatori Elise Phamgia modereeritav arutelu käsiteleb nii elavmuusika tähtsündmusi kui ka Bataclani rünnakuid, Brexitit, COVID-19 ja sõda Ukrainas.

TMW tähistab ka oma strateegilisi partneri, Eesti muusikaettevõtete arenduskeskues ja ekspordikontori Music Estonia 10 tegevusaasta täitumist ja 10 aastat koostööd Kanada muusikatööstusega ning tervitab Soome ja Eesti ühistegevuste uut ajastut.

Euroopa muusikatehnoloogia ettevõtteid ühedav organisatsioon Music Tech Europe koostöös Soome muusikaekspordikontori Music Finlandi ja e-residentsusega tutvustavad loomesektori kiirendite ja tehnoloogiliste tööriistade võimalusi. Sessiooni viivad läbi Music Finlandi innovatsioonijuht Turo Pekari, Utopia Music poliitikajuht Yvan Boudillet, e-residentsuse programmi juht Liina Vahtras ja Bolti president Jevgeni Kabanov.

Planeedi Maa suurim pidu Burning Man on pühendatud isemajandava kogukonna ning unistajate ja tegijate võrgustiku loomisele. Sellest, kuidas nädalaks kõrbe rajada unistuste linn, kus puudub raha ja kus pole prügikaste, kuid ei ole ka prügi vedelemas, räägib Burning Man’i linnaplaneerimise asedirektor Bryant Tan.

Aga kuidas leiab muusik oma tee ja publiku tähelepanukriisi ja monokultuuri allakäigu ajastul? Vestlust artistide – loojate, ettevõtjate, turundustuusade ja isepäiste mässajatega – juhib punkmuusik ja ajakirjanik John Robb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles